Naują restoraną kurorte atidaręs rankininkas V. Trainavičius: „Druskininkuose negali būti blogų vietų verslui“

Ne vieną prestižinį apdovanojimą pelnęs vienas iš geriausių Lietuvos rankininkų Vaidas Trainavičius, pastaraisiais metais žaidžiantis Olandijos „Green Park Tigers Aalsmeer“ komandoje ir su ja tapęs šios šalies čempionu, neužmiršta, kad rankinio abėcėlę išmoko būtent Druskininkuose. Ir būtent savo gimtajame mieste sėkmingai sportinę karjerą padaręs talentingas rankininkas nusprendė išmėginti naują sritį – sausio pirmosiomis dienomis kurorte atidarė restoraną intriguojančiu pavadinimu „Karma“.

V. Trainavičius savo gimtajame mieste nusprendė išmėginti naują sritį ir atidarė restoraną intriguojančiu pavadinimu „Karma“/Viliaus Rekevičiaus nuotrauka

– Garsaus sportininko restoranas Druskininkuose. Ko gero, to dar nebuvo… Kodėl būtent mūsų kurorte sumanėte atidaryti restoraną?

– Ši mintis kilo jau seniai. Norėjosi pradėti ką nors naujo ir išbandyti save kitoje veikloje. Šeima ne kartą girdėjo tokius mano pamąstymus ir įvairias idėjas. Taigi, kai pasakiau, kad tikrai imuosi restorano veiklos Druskininkuose, namiškiai nelabai ir nustebo. Žinoma, kaip  visur ir visada, yra daug nuomonių. Yra ir sakančių, kad, būnant užsienyje, neverta net pradėti tokios veiklos, nes savo versle reikia dalyvauti visas 24 valandas per parą. Tačiau aš manau, jog nėra padėties be išeities. Žinau, kad reikia priežiūros, todėl į savo šį naują projektą įtraukiau svainę Veroniką, kuria pasitikiu, kaip pats savimi, ir neabejoju jos sprendimais. Taip pat labai daug pagalbos gaunu iš žmonių, kurie tiki mano vizija ir nori padėti. Tai mane tik paskatina. Ačiū jiems.

Po sezono grįžus vasarą atostogoms į Druskininkus, tenka apsilankyti ne viename restorane, susitikti su seniai matytais draugais. O vienas iš pirmųjų pamąstymų dėl nuosavo restorano ir buvo toks – galėsiu su visais susitikti vienoje vietoje, ir nebus keblumų, derinant susitikimus. Dabar visi ir visada žinos, kur mane rasti, kai aš esu grįžęs į Lietuvą, į savo gimtąjį miestą Druskininkus.

– Ar lengva buvo čia atidaryti restoraną?

– Restoraną atidaryti buvo tikrai nelengva. Mano manymu, labai daug nereikalingų popierių iš skirtingų instancijų reikia surinkti, užpildyti. Ir kai tai darai pirmą kartą, tai kažkas nesuvokiamo. Atrodo, lyg viskas kas savaitę keičiasi, vis nauja tvarka tam tikrose instancijose, vis kažkas naujo išlenda.

Tačiau, laimė, Druskininkuose dirbantys žmonės, kurie už tai atsakingi, labai geranoriškai padėjo, paaiškino ir nukreipdavo tinkama linkme. Todėl dabar galiu tik pasidžiaugti už savo miestą, kad čia dirba tokie puikūs, savo darbą išmanantys ir atsakingi darbuotojai!

– Kuo Druskininkai Jums pasirodė patrauklūs naujam verslui?

– Pradėkime nuo to, jog, mano manymu, Druskininkai nėra tiesiog vasaros kurortas. Čia galima rasti labai daug SPA centrų, sanatorijų ir visus metus siūlomų įvairiausių pramogų. Palyginti su Palanga, aš manau, kad mūsų miestas yra pranašesnis. Taip, mes neturime jūros ir gražių paplūdimių, tačiau turime tokias išskirtines ir lankomas vietas, kaip centras AQUA, „Snow Arena“, K. Dineikos sveikatingumo ir kitus parkus bei kitas žinomas bei druskininkiečių ir svečių pamėgtas vietas.

Todėl žmonės Druskininkuose lankosi ir šaltuoju metų laiku. O tai padeda mūsų miesto verslui, kad ir koks jis bebūtų. Paprastomis dienomis gal ir jaučiasi, kad miestas kiek ištuštėjęs. Žiemą, kai nėra švenčių, kasdien vakarais gal ir nepamatysi daug žmonių. Tačiau savaitgaliais miestas atgyja ir tampa vėl judrus!

Tenka pakalbėti su daugeliu žmonių, kurie yra iš kitų Lietuvos miestų. Jie labai giria Druskininkus už jų puošmenas – gėlynus – vasaromis ir dėl įspūdingų kalėdinių miesto papuošimų kalėdiniu laikotarpiu.

Daug pagyrų tenka ir tradiciniam ir vis garsesniam mūsų miesto Kalėdinių eglučių parkui.

Esu tikras, kad Druskininkai verslui yra puiki vieta. Žinoma, konkurencijos neišvengsi, tačiau ji tik didina miesto svečių pasirinkimo kiekį ir skatina verslininkus neužmigti ant laurų. O tai kelia miesto savivertę paslaugų pasiūlos atžvilgiu.

– Kodėl pasirinkote šią vietą restoranui?

– Šią vietą puikiai žinojau. Lankiausi anksčiau ten veikusiuose restoranuose, norėdamas pakeisti iki tol įprastas vietas, kuriose galima pavalgyti.

Kadangi mano draugai žinojo, kad dairausi restoranui tinkamų patalpų būtent Druskininkuose, todėl pranešė man, jog šios patalpos laisvos, ir yra galimybė jas išsinuomuoti.

Net nedvejodamas, susisiekiau su savininkais ir pradėjome derinti nuomos sutartį. Manau, kad ši vieta yra tikrai gera ir gali būti lankoma bei populiari, tik reikia įdirbio. Be to, esu įsitikinęs, kad Druskininkuose iš viso negali būti blogų vietų verslui.

Naujojo restorano šeimininkas mano, kad pastatas yra senosios Druskininkų architektūros paveldas, todėl išlaikė jo autentiškumą, o viduje kuriama „Karmos“ vardo vertą atmosfera su gerą aurą turinčiu kolektyvu bei gardžiais ir nepabodusiais patiekalais/Roberto Kisieliaus nuotraukos

– Kodėl restoranas pavadintas „Karma“? Kokia bus jo koncepcija?

– Pavadinimą „Karma“ pasirinkau todėl, kad noriu Druskininkuose jaukios vietos, kurioje būtų gera, jauki atmosfera ir kurioje žmonės pasikrautų gerų emocijų bei pailsėtų. Norime sukurti tokią vietą, kurioje žmonės spindėtų pozityvumu ir ta savo gera karma dalintųsi su kitais lankytojais.

Karma lietuviams reiškia priežastį ir po jos einančią pasekmę. „Kaip šauksi, taip ir atsilieps“, „lazda turi du galus“, – tai tik keletas senovės išminties perliukų, puikiai atspindinčių karmos veikimo principą. Todėl mums svarbus pozityvumas ir gera energija. Jos lauksime ir iš klientų, ir patys tą gerąją karmą skleisime.

– Kas sukūrė restorano interjerą?

– Interjero labai nekeitėme. Jį tiesiog pritaikėme savo vizijai, suteikdami daugiau jaukumo pasisėdėjimams su draugais, šeima ar romantiškam vakarui. Mums labai padėjo dailininkė Diana Martinkėnaitė. Ji pas mus įkūrė ir savo darbų mini galeriją. Diana įgyvendino ir pritaikė esamą interjerą prie mūsų norimo. Ačiū jai!

Manau, pats pastatas jau savaime yra senosios Druskininkų architektūros paveldas. Todėl kažką keisti jame nesiruošiame, o viduje kuriame „Karmos“ vardo vertą atmosferą su gerą karmą turinčiu kolektyvu bei gardžiais ir nepabodusiais patiekalais.

– Ar restorane planuojate dėmesio skirti ir sporto temai?

– Aš, kaip sportininkas, galiu pasakyti, kad, jei naujajame mano restorane nebūtų sporto varžybų transliacijų, nusižengčiau pats sau. Juk sportas yra didžioji mano gyvenimo dalis. Todėl taip –

transliacijos bus. Palaikau Lietuvių komandas, žaidžiančias Europos stipriausiose lygose, todėl tikrai rodysime tokias rungtynes. Kauno „Žalgirio“ rungtynių nerodyti neįmanoma. Juk ši komanda – geriausia Lietuvoje!

Taip pat, žinoma, bus galima stebėti aukščiausio lygio futbolo rungtynes ir, be abejo, Lietuvos rankinio rinktinės kovas.

Mes ne tik transliuosime varžybas – pakviesime mus aplankyti ir žinomus Lietuvos sportininkus, kurie garsūs ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Bet apie šias naujienas sužinosite vėliau, sekdami mūsų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras.

Restorane „Karma“ siūlomi europietiškos virtuvės patiekalai – kiekvienas atras sau tinkantį ir patinkantį patiekalą bei pasikraus gerų emocijų/Asmeninio archyvo nuotraukos

– Ar pats mėgstate gaminti? Koks Jūsų mėgstamiausias patiekalas? Kokių patiekalų bus galima rasti Jūsų restorane? Galbūt jau žinote, koks bus firminis patiekalas, dėl kurio būtent pas Jus eis gurmanai?

– Dėl gaminimo tai pasakysiu taip – gaminti tenka. Ir tikrai tai nėra taip, kad man tai nepatinka, tik tai darau nedažnai.

Dažniau valgau viešose įstaigose ir mėgstu paragauti vis ko nors naujo. Sportinė veikla man suteikė galimybių pabuvoti daugelyje Europos šalių, teko aplankyti tikrai nemažai restoranų. Tad maisto pažinimo prasme patirtis nėra maža. Mėgstamiausio patiekalo kaip ir neturiu, bet turiu silpnybę jūros gėrybėms bei patiekalams iš bulvių.

Mūsų restorane bus europietiška virtuvė. Norime pasiūlyti patiekalų, kurie nebūtų pabodę, bei „įnešti“ naujų skonių. Manau, visus galime maloniai nustebinti savo patiekalais.

Pavyzdžiui, savo Cezario salotomis: Romane salotu lapai pagardinti nuostabiu mūsų gamybos ančiuvių padažu, kaparėliais, alyvuogėmis bei Parmezano sūriu, prie kurių galima pasirinkti savo mėgstamą ingredientą – lašišą, vištieną ar krevetes.

Jautienos steikas – mėsos mylėtojų džiaugsmas. Jis pateikiamas su bulvių paplotėliu, karštomis daržovėmis, paskanintas namų gamybos pipiriniu padažu bei čili sviestu. Esu tikras, kad jis nenuvils nė vieno!

Sveikesnio maisto mėgėjams siūlomas lašišos kepsnys su šviežiomis daržovėmis, su populiarumą įgaunančiomis saldžiųjų bulvių lazdelėmis bei kaparėlių padažu.

Tiesa, kad ir kaip mėgstu bulvinius patiekalus, jų restorane nebus.

Dėl firminio patiekalo esu davęs laisvę mūsų virtuvės šefams. Jie, manau, nustebins visus lankytojus jų gaminamų patiekalų skoniu, o man kurį nors vieną išskirti būtų sunku.

Kiekvienas lankytojas savo mėgstamiausią patiekalą atras pats. Manau, kad restoranų versle svarbiausia – gardus ir estetiškai pateiktas maistas bei malonus aptarnavimas.

– Kokį savo lankytoją matote?

– Lankytojais matome visus, norinčius apsilankyti. Nuo jauno iki pagyvenusio. Manau, kad visi atras sau tinkantį ir patinkantį patiekalą bei pasikraus gerų emocijų, sukurs gerą atmosferą kartu su mumis.

Esu labai nustebęs matomais skirtumais tarp Lietuvos ir Olandijos pagyvenusių žmonių. Olandijoje dienos metu visos kavinės pilnos senjorų. Ir ne dėl dienos pietų. Jie tiesiog susirenka atsigerti kavos, suvalgyti pyragėlį, paskaityti knygą ar tiesiog šiltai, gurkšnojant arbatą, pasikalbėti su draugais. Tam nereikalingos didelės išlaidos, o dvasinė nauda pačiam sau ir kitam žmogui – milžiniška.

Norėčiau to ir mūsų restorane. Būtų smagu, jei žmonės leistų savo laisvą laiką ne prie televizorių ekranų, o bendrautų jaukioje vietoje. Juk reikia pasidžiaugti tuo, ką turime, o ne liūdėti dėl to, ko neturime ar negalime.

– Ar Vaidas ir pats žada sugrįžti į Druskininkus?

– Galiu pasakyti taip – kai kada nors grįšiu, tai tikrai mano šeima apsistos Druskininkuose. Nes Lietuvoje nėra daugiau tokio širdžiai mielo miesto, kaip Druskininkai.

Manau, užsienyje sporto srityje įgytą patirtį tikrai galėčiau panaudoti, padėti Druskininkams dar labiau augti, kaip sportiškam ir sveikatingumą propoguojančiam miestui. O dėl artimos ateities negaliu nieko pasakyti. Kadangi dar artimiausius pora metų nesiruošiu baigti profesionalios rankininko karjeros, tai ir nežinau, kas bus vėliau. Gyvenu šia diena.

Sekite naujienas čia: „Facebook“/„Karma Druskininkai“; „Instagram“/„Karma.Druskininkai“

MDR-236-01