Projekte „100 tortų Lietuvai“ laukiami druskininkiečiai – tortų mėgėjai ir profesionalai

Gegužės 26 d. Druskininkuose organizuojama Kurorto šventė šiemet bus išskirtinė, nes švenčiama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais. Be to, gegužės 26-ąją bus lygiai 100 dienų nuo Vasario 16-osios. Ši proga verta net ne vieno, o viso šimto tortų! Juos kepti ir prisistatyti visai Lietuvai šventės metu Druskininkų bei visos šalies saldumynų mylėtojus bei žinovus kviečia projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatorė – iš Druskininkų kilusi maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, Druskininkų savivaldybė ir naujienų portalas „15min.lt“. Daugiau informacijos apie projektą skelbiama „Facebook“ paskyroje „Sezoninė virtuvė“, o dalyviai registruotis kviečiami el. pašto adresu: 100tortuLietuvai@gmail.com
Dalinamės projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvaujančio Druskininkų „Grand SPA“ šokoladinio-karamelinio torto su džiovintomis slyvomis receptu.

Biskvitui(26 cm tortinei):
190 g minkšto sviesto ;
320 g cukraus;
4 kiaušinių (M);
260 ml šilto pieno;
4 šaukštų stiprios kavos;
300 g miltų;
60g karčiosios kakavos;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 ml grietinėlės (36 proc.);
250 g mascarponės;
200g „Rududu”
Slyvų pertepimui:
250 ml vandens;
150g džiovintų slyvų;
100g brendžio
Šokolado pertepimui
100g šokolado
100g grietinėlės

Druskininkų „Grand SPA“ šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava. Persijokite mišinį kelis kartus, kad patektų kuo daugiau oro.
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną, plakant, įmuškite kiaušinius. Jie turi būti kambario temperatūros.
Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilkite į pieną, įdėkite vanilę druską ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilkite pusę miltų, kruopščiai šaukštu išmaišykite.
Paruoštą masę supilkite į 2 kepimo formas išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškeptus biskvitus ataušinkite, išimkite iš formos. Perpjaukite kiekvieną pusiau.
Kremui išplakite grietinėlę iki standumo. Maskarponės sūrį, „Rududu“ dėkite į didesnį dubenį ir mikseriu gerai išplakite iki vientisos masės.
Maskarponę atsargiai įmaišykite į plaktą grietinėlę ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Džiovintas slyvas išmirkykite brendžio-vandens mišinyje. Išmirkusias pavirkite 10-15 min. ir atvėsinkite.
Paruoškite šokoladinį pertepimą. Grietinėlę kaitinkite iki virimo, sudėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite ir atvėsinkite.
Į tortinę dėkite vieną biskvitą. Sutepkite paruoštu šokoladu, užtepkite kremo, dėkite antrą biskvitą, sutepkite slyvų mase, uždėkite kremo, uždenkite trečiu biskvitu ir viską pakartokite.
Kremo šiek tiek pasilikite šonų aptepimui. Tortą dėkite į šaldytuvą parai, nes jis skaniausias, pastovėjęs per naktį.