Išrinkti mokinių fotografijų darbų konkurso „Vandens ženklai“ nugalėtojai

Lietuvos vandens tiekėjų asociacija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Druskininkų savivaldybės administracija ir UAB „Druskininkų vandenys“ organizavo konkursą „Vandens ženklai“, kuriame noriai dalyvavo Druskininkų savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai.
Uždarosios akcinės bendrovės „Druskininkų vandenys“, kuri yra nuolatinė šio konkurso iniciatorė ir rėmėja, direktorius Vidas Jakimavičius ir administratorė Vilma Melvidienė džiaugėsi konkurso dalyvių gausa, išskirtinėmis mokinių fotografijomis. Akcentuoti ir prasmingi konkurso tikslai –jis skatina mokinių saviraišką ir kūrybingumą, ugdo jų aplinkosaugines nuostatas, diegia ekologinę kultūrą, formuojant požiūrį į mus supančią aplinką, atkreipiant dėmesį į vandenį, kaip gamtos vertybę, kurią privalome tausoti ir saugoti.
Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija atrinko geriausius konkurso darbus dvejose amžiaus grupėse. Šiais metai jaunesniųjų grupėje geriausiai sekėsi Druskininkų savivaldybės Viečiūnų progimnazijos mokiniams. Šioje ugdymo įstaigoje besimokantys Atėnė Vilūnaitė, Samanta Rimkevičiūtė ir Egidijus Fedorenka tapo konkurso I-osios, II-osios ir III-osios vietų nugalėtojais. Viečiūnų progimnazijos mokiniams pasiruošti padėjo mokytojos A. Vilūnienė ir A. Trikšienė. Vyresniųjų grupėje prizininkais tapo Druskininkų „Ryto“ gimnazijos mokiniai Elzė Svirnelytė, Karolina Grigaitė ir Ugnė Bunevičiūtė, užėmę I-ąją, II-ąją ir III-ąją vietas. Jiems konkursui pasiruošti padėjo mokytojas V. Sutkus.
Konkurso „Vandens ženklai“ nugalėtojai bus apdovanoti padėkos raštais ir dovanomis.