Miesto muziejuje – Druskininkams skirto pašto ženklo sutiktuvės

Stiprindami miesto žinomumą, Druskininkai filatelijos pasaulyje įspaudė dar vieną savo tapatumo žymę. Į gyvenimą paleistas pašto ženklas „Lietuvos kurortai. Druskininkai“, kurį sukūrė dailininkė Laura Aleknavičiūtė, o gyvybę jam suteikė „Lietuvos paštas“. Naujajame pašto ženkle vaizduojama Druskininkų panorama.

Pašto ženklo nominalas – 1,2 euro, tiražas – 17 tūkst. vienetų. Antspaudavimas pirmos dienos datos spaudu praėjusį penktadienį – išleidimo dieną – vyko Druskininkų pašte, o oficialiai pašto ženklas pristatytas pirmadienį Miesto muziejuje.

Oficialiai pašto ženklas pristatytas pirmadienį Miesto muziejuje organizuotame renginyje / Alvydo Lukoševičiaus nuotraukos

Į Druskininkams skirto pašto ženklo pristatymą atvyko Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis, „Lietuvos pašto“ generalinis direktorius Rolandas Zukas, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, vicemerai, savivaldybės administracijos atstovai, Tarybos nariai, savivaldybės įstaigų ir organizacijų vadovai, verslo bendruomenė.

Meras R. Malinauskas pripažino, jog ši diena yra išskirtinė, nes pašto ženklai miestams ir valstybėms neleidžiami kiekvieną dieną: „Turėjome didelę svajonę turėti pašto ženklą Pasaulio lietuvių sporto žaidynėms, kad iš viso pasaulio atvykę žaidynių dalyviai galėtų išsiųsti laiškus iš Druskininkų savo artimiesiems. Bet šios svajonės tada mums nepasisekė įgyvendinti. Dabar džiaugiamės, jog išleistas dar vienas Druskininkams skirtas pašto ženklas. Pirmasis pašto ženklas su Druskininkų herbu pasirodė 2005 metais. Šiandien turime antrąjį ženklą, tai yra miesto pažymėjimas, miesto įamžinimas – su gražiausiu vaizdu. Dėkoju šio projekto iniciatoriams, kurių dėka buvo išleistas šis pašto ženklas. Manau, kad kolekcionieriai norės jį įsigyti.“

Susisiekimo ministras M. Skuodis pasidalijo savo prisiminimais apie tai, kaip su šeima lankėsi Druskininkuose, gėrėjosi mūsų miesto grožiu. Jis tada jau žinojo, kad bus išleistas Druskininkams skirtas pašto ženklas: „Labai smagu, kad šio pašto ženklo pristatymas vyksta tame pastate, kuris pavaizduotas pašto ženkle. Sveikinu „Lietuvos paštą“ su dar vienu nauju ženklu, tai bus visa ženklų serija, skirta Lietuvos kurortams. Džiaugiuosi pašto ženklu, manau, kad galėsite jį naudoti reprezentacijai ir padovanoti Druskininkų svečiams“, – kalbėjo ministras.

„Lietuvos pašto“ generalinis direktorius Rolandas Zukas sakė, kad Druskininkams skirtas pašto ženklas išleistas 17 tūkst. tiražu. Jo teigimu, apie trečdalį tiražo paprastai įsigyja užsienio kolekcionieriai.

„Druskininkams ir kitiems mūsų miestams skirtais pašto ženklais mes garsiname Lietuvą. Nors pašto paslaugų poreikis mažėja, tačiau pašto ženklų poreikis išlieka nepakitęs, todėl šią veiklą mes tęsime“, – sakė R. Zukas.

Druskininku miesto muziejaus direktorius Gintaras Dumčius pristatė Druskininkų pašto istorijos aspektus, parodė pirmuosius vokus ir pašto ženklus, susijusius su Druskininkais.

Renginio pabaigoje „Lietuvos pašto“ atstovai įteikė įrėmintus Druskininkų pašto ženklus savivaldybei, kai kurioms Druskininkų įstaigoms ir verslo organizacijoms.

Druskininkams skirtą pašto ženklą galima įsigyti Druskininkuose esančiame „Lietuvos pašto“ skyriuje, M. K. Čiurlionio gatvė 111.

Parengė Laimutis Genys