Leipalingio bendruomenės šventė – sporto ritmu

Gegužės 20 dieną Leipalingio miestelyje netrūko gerų emocijų – buvo organizuoti net du renginiai. Bendruomenė, įgyvendindama Druskininkų savivaldybės finansuojamą sporto projektą „Leipalingio miestelio gyventojų įtraukimas į sporto veiklas“, organizavo krepšinio rungtynes 3×3, skirtas A. Laukaičio atminimui, bei Šeimų sporto šventę.

Pirmieji krepšinio žingsniai Leipalingyje buvo žengti 1939 metais, kai Lietuvos krepšininkai iškovojo Europos čempionų vardą. Studentai ir moksleiviai Leipalingio mokyklos kieme įrengė krepšinio aikštelę ir surengė pirmąsias Leipalingio ir Seirijų komandų krepšinio rungtynes.

A. Laukaičio atminimui rungtynės organizuotos 4 kartą. Jose dalyvavo 6 komandos: iš Viečiūnų, Jovaišių, Simno ir trys iš Leipalingio. Sėkmė nusišypsojo Viečiūnų komandai, antri liko Kazakevičių šeimos iš Leipalingio komanda, trečią vietą iškovojo Simno komanda.

Po krepšinio rungtynių gražiame Leipalingio dvaro kieme organizuota šeimų sporto šventė. Renginys, kuriame netrūko daug gerų emocijų, šilto ir malonaus bendravimo, vaikų juoko, linksmybių ir rungčių, suteikė daug džiaugsmo visiems dalyvavusiems. Renginio metu visus bendram šokiui kvietė Leipalingio darželio mažieji auklėtiniai, laisvalaikio salės mergaičių šokio kolektyvas ir LSM moterys. Bendra mankšta prieš estafetes su LSM moterimis išjudino visus dalyvius.

Vikrumo estafetėse dalyvavo 19 šeimų. O tie, kurie nedalyvavo estafetėse, galėjo laimėti prizus pavienėse rungtyse: moterys – smiginio, o vyrai – lanko sukimo. Vaikams daug džiaugsmo suteikė jodinėjimas žirgu, dailininkių kurti piešiniai ant veidukų, lėktuvėlių laidymas, kamuoliukų  ir žiedų mėtymas.

Labai džiaugiamės, kad mūsų idėja patikėjo ir nuostabius prizus įsteigė bei renginį rėmė daugybė įmonių. Norime padėkoti Druskininkų savivaldybei, Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrui AQUA, „Druskininkėlių sodybai“, reabilitacijos centrui „Upa“, „Scuba Druskininkai“, 5D filmui Druskininkuose, restoranui „Toli toli“, „Lynų keliui“, „Baidarėms Dzūkijoje“, kavinei „Alėjos ąžuolas“, grožio salonui „L“, „Akvavitai“, Antanui Vailioniui, Sauliui Valentukoniui ir Sandrai Gudaitienei.

Pasak italų rašytojo Bruno Ferrero, šeima yra vienintelė tikra sąskaita gyvenimo banke: jei nepamirši kasdien jos papildyti meile, švelnumu, ištikimybe ir pasiaukojimu, užaugs stebuklingos palūkanos. Iš šeimos atsinešame svarbiausias žmogaus vertybes – mylėti, padėti kitam, dalintis, džiaugtis laimėjimais ir būti kartu.

Ši diena papildė kiekvienos šeimos sąskaitą gyvenimo banke svarbiausiomis žmogaus vertybėmis.

Ačiū padėjusiems ir palaikiusiems idėją.

Šeimų šventės akimirkos: tai buvo diena, papildžiusi kiekvienos šeimos sąskaitą gyvenimo banke svarbiausiomis žmogaus vertybėmis/Živilės  Laužikienės nuotraukos

 

Žaneta Krivonienė,
Leipalingio miestelio bendruomenės pirmininkė