Konkursuose jaunuosius Druskininkų muzikantus lydi sėkmė

Pelnė Nacionalinio jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurso diplomus

Vasario 13-15 dienomis Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje surengtame XXI-ajame Nacionalinio jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurso III-ajame finaliniame etape puikiai pasirodė mūsų M. K. Čiurlionio meno mokyklai atstovaujantys smuikininkai Liepa Dainauskaitė (2 kl.), Milana Deksnytė (2 kl.) ir Faustas Pauliukas (4 kl.), (jų mokytoja – Eglė Sakavičienė, koncertmeisterė – Aušra Vilčinskienė).

Savo amžiaus kategorijose M. K. Čiurlionio meno mokyklai atstovaujantys smuikininkai L. Dainauskaitė, M. Deksnytė ir F. Pauliukas (jų mokytoja – E. Sakavičienė, koncertmeisterė – A. Vilčinskienė)/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Stygininkų konkursinius pasirodymus vertino autoritetinga žiuri komisija: LMTA profesorius, ilgametis styginių katedros vedėjas Petras Radzevičius, profesorius Jurgis Dvarionas, VDU profesorius Raimondas Butvila, B. Dvariono muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Irina Kirzner ir Tatjana Kuc. Savo amžiaus kategorijose visi trys jaunieji atlikėjai pelnė diplomus. Malonu, kad druskininkiečių pasirodymai paliko įspūdį ir komisijai, ir reikliai publikai. Buvo pažymėta puiki jų garso kokybė, taisyklingas, perspektyvus smuikavimas, o Fausto grojimas išskirtas, kaip techniškai stiprus ir brandus.

Pats šiųmetis konkursas buvo itin sudėtingas, didžioji dauguma dalyvių atliko programas, gerokai pranokstančias tas, kurios įprastos mokymo planuose. Konkurso uždarymo koncerte kalbėjęs prof. Balio Dvariono anūkas pianistas Justas Dvarionas pabrėžė, kad šis konkursas – tarsi Lietuvos jaunųjų pianistų ir styginininkų Olimpiada, iškilęs tarp kitų konkursų dėl savo reikalavimų ir apimties.

Sveikiname mūsų jaunuosius smuikininkus su gražiais rezultatais, linkime ir toliau sėkmingai tobulėti!

XVII-ajame Lietuvos jaunųjų pianistų seminaras-konkurse „Etiudas ir ne tik“ sėkmingai pasirodė Druskininkams atstovavę jaunieji muzikantai)/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Sėkmingai pasirodė konkurse „Etiudas ir ne tik“

Praėjusį savaitgalį  Alytaus rajono meno ir sporto mokykloje nuskambėjo jau XVII-asis Lietuvos jaunųjų pianistų seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“, kuriame meistriškumą demonstravo jaunieji atlikėjai iš Alytaus, Vilniaus, Varėnos, Birštono, Kauno, Kėdainių, Jonavos, Šakių, Molėtų, Plungės ir Druskininkų muzikos ir meno mokyklų.

Mūsų mokyklai atstovavusios mokinės Žemyna Stankauskaitė (3 kl., mokytoja Jūratė Bujokienė), Kotryna Veščiovaitė (5 kl., mokytoja Ilona Bieliukienė) ir Yelizaveta Kazaryna (7 kl., mokytoja Sondra Milušauskaitė) tapo konkurso laureatėmis, o mokinės Donata Juknevičiūtė (1 kl., mokytoja Nona Kalvaitienė), Artautė Pučkutė (2 kl., mokytoja Nona Kalvaitienė), Jorūnė Katauskaitė (4 kl., mokytoja Nona Kalvaitienė) buvo apdovanotos diplomais.

Džiaugiamės, kad visos 6 mūsų mokyklos pianistės savo programą atliko techniškai tvarkingai, muzikaliai ir įtaigiai.

Pertraukos metu konkurso dalyvių laukė nuotaikinga edukacinė programėlė „Koliažas“ ir labai skanios rėmėjų vaišės. Mokytojai savo kompetencijas tobulino kvalifikaciniame seminare „Dėmesio lavinimas pradiniame ugdyme“.

Jauniesiems pianistams šis seminaras – konkursas puiki proga pasitikrinti savo jėgas, pirštukų miklumą ir bėglumą, įgyti dar didesnės motyvacijos, o jų pedagogams pasisemti gerosios patirties, kurią galės kūrybiškai taikyti ugdydami jaunuosius talentus.

Dėkojame mokinių tėveliams už palaikymą, rūpestį ir kantrybę.

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija