Smuiko pedagogės dalinosi patirtimi

Į vasario 18 dieną Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykloje organizuotą trečiąjį Tarpusavio ugdomojo konsultavimo grupės praktikumą atvyko smuiko mokytojos iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Trakų ir Rudaminos muzikos ir meno mokyklų, dalyvavo ir mūsų mokyklos pedagogai.

Į trečiąjį Tarpusavio ugdomojo konsultavimo grupės praktikumą atvyko smuiko mokytojos iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Trakų ir Rudaminos muzikos ir meno mokyklų, dalyvavo ir mūsų mokyklos pedagogai/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Renginio pradžioje surengtas natų rinkinio smuiko pradinukams „Žiogo istorijos“ pristatymas. Išsamiai ir įtaigiai apie šios knygos atsiradimą, pjesių smuikui autorius pasakojo rinkinio sudarytoja ir redaktorė, Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Loreta Pugačiukienė. Knyga debiutavo šių metų Vilniaus knygų mugėje, tačiau mūsų mokyklos mokytojai ir svečiai buvo pirmieji, susipažinę su ja. Kūriniai, įėję į rinkinį, parašyti visiškai neseniai, dauguma autorių – jauni, įdomūs lietuvių kompozitoriai. Pristatyme naujai išmoktą Kristinos Vasiliauskaitės pjesę „Giesmelė“ atliko 3 klasės mokinė Miglė Čijunskytė.

Mokytoja Eglė Sakavičienė susirinkusiems skaitė metodinį pranešimą „Smuikavimo technika. Vibrato“. Po to organizuotame praktikume stebėjome daug skirtingų ir efektyvių darbo su mokiniais būdų. „Renginyje buvo gvildenta viena iš sudėtingiausių smuikavimo technikos temų – vibrato – ir jos mokymo būdus. Dėkoju kolegei, tarpusavio ugdomojo konsultavimo grupės narei, smuiko mokytojai ekspertei Eglei Sakavičienei už profesines įžvalgas ir organizacinį darbą, – sakė šio projekto sumanytoja ir koordinatorė, Trakų meno mokyklos mokytoja metodininkė Ieva Tijūnėlienė. – Džiaugiuosi, jog profesinė bendrystė, dalinimasis patirtimi buria, vienija smuiko dalyko mokytojus. Tik kartu galime nuveikti didžiulius darbus!“.

M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija