K. Dineikos parke – smagūs studijos „Mikutis“ orkestro koncertai

Muzikos studijos „Mikutis“ saksofonų orkestras druskininkiečius ir kurorto svečius birželio 30-osios, liepos 5-osios ir liepos 7-osios vakarais pakvietė į nuotaikingus Karolio Dineikos sveikatingumo parke surengtus koncertus.
Orkestro, kuriame groja Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos ir muzikos studijos „Mikutis“ mokiniai, vadovas Juozas Mikolainis sako, kad į repertuarą yra įtraukti ir M. K. Čiurlionio kūriniai, nes kolektyvas jaučia įsipareigojimą kurortui. Repertuare galima išgirsti ir keletą klasikinių kūrinių, maršų, bet daugiausia grojama populiarioji-pramoginė muzika. Orkestro vadovas sakė, kad koncertai K. Dineikos parke labai patinka ir patiems muzikantams, ir jų pasiklausyti susirenkantiems žiūrovams. Be to, orkestro koncertai kurortui suteikia ir papildomo patrauklumo.

Muzikos studijos „Mikutis“ saksofonų orkestras druskininkiečius ir kurorto svečius pakvietė į nuotaikingus K. Dineikos sveikatingumo parke surengtus koncertus / Laimos Rekevičienės nuotraukos


„Mūsų saksofonų orkestras išskirtinis tuo, kad Lietuvoje kito tokio nėra. Visus kūrinius aranžuojame ir pritaikome būtent tokios sudėties orkestrui. Labai džiaugiamės, kad į mūsų koncertus susirenka vis daugiau publikos. Yra ir ištikimų orkestro gerbėjų, kurie visada ateina mūsų pasiklausyti. Žinoma, visada dalyvauja moksleivių tėveliai ir giminės, kuriems pamatyti grojančius vaikučius kaskart yra šventė“, – pasakojo J. Mikolainis.
„Man koncertuoti su orkestru yra labai svarbu, nes su muzika gali pradžiuginti daug žmonių. Matant vaikus ir jaunimą, ten susirinkusius pašokti, atsipalaiduoti ir mėgautis mūsų muzika, apima labai geras jausmas“, – mintimis dalijosi orkestre grojanti Aušrinė.


„Groti gamtoje visai kitoks jausmas nei patalpoj, nes lauke grynas oras ir žmonių kiekis neribotas. Kas nori, kas turi galimybę, tas ir ateina paklausyti. Kartu grojant viskas kitaip. Daugiau garso ir emocijų“, – sakė šiemet gimnaziją baigęs Agnius, kuriam šie koncertai K. Dineikos parke su orkestru buvo jau paskutiniai.
„Groti orkestre ir koncertuoti Dineikos parke man yra didelė garbė. Tobulėju. Įgijau daugiau drąsos ir pasitikėjimo. Jaučiuosi įvertintas. Norisi dar daugiau stengtis ir mokintis gerai groti. Smagu, kai į koncertus susirenka tiek daug klausytojų, kuriems patinka mūsų orkestras“, – kalbėjo Dominykas.
„Galimybė koncertuoti K.Dineikos parke kartu su orkestru man kelią didelį džiaugsmą. Mėgaujuosi publikos dėmesiu ir didžiuojuosi mūsų orkestro vienybe, muzikalumu bei grupės vedliu, pedagogu J. Mikolainiu. Dėstytojas suteikia visas reikiamas žinias ir terpę sieti savo ateitį su muzika. Esu laimingas, kad galiu siekti savo svajonės, padedamas ne tik mokytojo, bet ir Druskininkų publikos, kuri bene labiausiai motyvuoja“, – mintimis dalijosi Gabrielius.
Emilis, orkestro „Mikutis“ saksofonistas, taip pat džiaugiasi galimybe groti orkestre: „Šauni kompanija, linksmas mokytojas. Grojame kūrinius, kuriais džiuginame klausytojus.“
„Patinka dėmesys, mėgstu groti kitiems, smagu, kai daug žmonių susirenka, kai žiūrovai ploja ir mėgaujasi mūsų grojama muzika“, – sakė Gytis.
Kamilė su orkestru susipažino, būdama maža mergaitė. „Prisimenu savo nedrąsius žingsnius į muzikos klasę, kurioje sėdėjo tikri muzikantai saksofonistai. Dabar pati daug metų groju šiame orkestre ir tuo didžiuojuosi. Neapsakomai geras jausmas kartu su savo orkestro bendražygiais groti vasarą K. Dineikos parke, gamtos apsuptyje ir dovanoti gražiausią muziką klausytojams, jų sielai ir sveikatai“, – sakė Kamilė.
Orkestras yra parengęs tris koncertines programas ir nuolat atnaujina savo repertuarą, o jau tradiciniais tapę koncertai organizuoti vasaros stovyklos metu. Koncertų programoje skambėjo pramoginė ir klasikinė muzika, skirta visoms visuomenės grupėms.
Šiuo metu Lietuvoje yra apie 120 pučiamųjų orkestrų, Dzūkijos regione – tik trys pučiamieji orkestrai, o Druskininkų muzikos studijos „Mikutis“ orkestras – vienintelis saksofonų orkestras Lietuvoje.

Parengė „Mano Druskininkai“ redakcija