Festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ finale – operos solistų koncertas

Rugsėjo 22-ąją, pažymint 144-ąsias Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo metines, nuskambėjo baigiamieji XVII-ojo tarptautinio festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ akordai. Finalinis festivalio renginys – įspūdingas operos žvaigždžių koncertas – surengtas „Grand SPA Lietuva“ salėje. Lietuvos ir užsienio šalių kompozitorių kūriniai, atliekami solistų, duetų, o koncerto pabaigoje – ir visų jų kvarteto – sulaukė karštų publikos ovacijų ir buvo palydėti šūksniais bravo!

Susirinkusiuosius į renginį pasveikinusi Lietuvos muzikų rėmimo fondo (LMRF) direktorė Liucija Stulgienė sakė neabejojanti, jog M. K. Čiurlionio kūrybos sklaida rūpi mums visiems: „O mes, visa festivalio organizavimo komanda, džiaugiamės, prisidėdami prie M. K. Čiurlionio kūrybos sklaidos bei kultūros tradicijų puoselėjimo Druskininkuose.“

LR Seimo narys Zenonas Streikus, pasveikino festivalio dalyvius ir svečius bei žiūrovus, padėkojo LMRF kolektyvui už nuoseklų, ilgametį darbą, skirtą M. K. Čiurlionio meno sklaidai ir Druskininkų vardo garsinimą. L. Stulgienei jis įteikė sidabrinį Vyčio ženkliuką – suvenyrą, simbolizuojantį tautiškumą, veržlumą, geras idėjas.

Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius pasidžiaugė, kad festivalio baigiamajame koncerte klausytojų susirinko labai gausiai, pastebėjo, jog mėgiami bei lankomi buvo ir kiti jau septynioliktąjį kartą organizuoto festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ renginiai: „Ypač malonu, kad šio festivalio programą papildė jaunieji atlikėjai, meno mokyklų moksleiviai, savo pasirodymas ir kūrybiniais darbais suteikdami galimybę dar praturtindami M. K. Čiurlionio kūrybos sklaidą.“

Baigiamąjį festivalio renginį pradėjęs J. Mikolainio vadovaujamas Druskininkų pučiamųjų instrumentų orkestras taip pat sulaukė nuoširdžių publikos plojimų. Finaliniame koncerte klausytojus pradžiugino garsūs Lietuvoje ir pasaulyje žinomi atlikėjai, daugelio tarptautinių konkursų laureatai: operos solistė, pelniusi „Metų operos vilties“ vardą Julija Stupnianek-Kalėdienė (sopranas), Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, apdovanotas „Operos švyturiu“, Auksiniu scenos kryžiumi Arūnas Malikėnas (baritonas), solistė iš Italijos Olesia Mamonenko (lirico-spinto sopranas), koncertavusi Milano, Como, Spoleto, Livorno ir kitų miestų operos teatrų scenose; prof. Virgilijaus Noreikos mokinys tenoras Juozas Janužas (tenoras) ir pianistė, koncertmeisterė Lina Giedraitytė, surengusi dešimtis koncertų su geriausiais atlikėjais Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Festivalį „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ rengia Lietuvos muzikų rėmimo fondas, Druskininkų savivaldybė ir bendrija „Atgaiva“. Festivalio koncertų vedėjas – muzikologas Vaclovas Juodpusis.

Finalinio koncerto atlikėjai sulaukė karštų publikos ovacijų/Ramunės Žilienės nuotrauka

„Mano Druskininkai“ informacija