Druskininkų kultūros puoselėtojo premija skirta pianistei Guodai Gedvilaitei-Göhle

Druskininkų savivaldybė garbingiausią kultūros srityje apdovanojimą – Kultūros puoselėtojo premiją – nuo 2001 metų skiria labiausiai nusipelniusiems Druskininkų krašto meno žmonėms bei kolektyvams. Premija skiriama už reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą kultūros ir meno srityje.

Druskininkų savivaldybės tarybos sprendimu, Kultūros puoselėtojo premiją premija skirta pianistei G. Gedvilaitei-Göhle / G. Gedvilaitės-Göhle asmeninio archyvo nuotrauka

Gruodžio 29 dieną sušaukto Druskininkų savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo pritarta premiją skirti pianistei Guodai Gedvilaitei-Göhle – už reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą puoselėjant ir skleidžiant profesionalųjį meną Druskininkų kurorte, kuriant menines programas, inicijuojant ir rengiant novatoriškus profesionaliosios kultūros projektus druskininkiečiams bei kurorto svečiams, už jaunųjų Lietuvos talentų globą, už Lietuvos ir Druskininkų vardo garsinimą pasaulyje.

Jau daugiau kaip 30 metų Lietuvos ir daugelio užsienio šalių scenose galima išvysti koncertuojančią vieną ryškiausių lietuvių pianisčių – druskininkietę G. Gedvilaitę. Pianistė pasižymi ryškiomis muzikinėmis idėjomis ir išskirtiniu atlikimu. Jos programos visada originalios ir naujos, pilnos fantazijos ir laisvės, jas interpretuojant. Pianistė ne kartą koncertavo Europos šalyse, Šiaurės Amerikoje bei Japonijoje, yra daugelio reikšmingų premijų laimėtoja, koncertavusi žymiausiuose tarptautiniuose renginiuose, išleidusi 8 kompaktinius albumus.

Nuo 2004 m. G. Gedvilaitė yra Druskininkuose rengiamo konkurso – festivalio „Muzika be sienų“ vertinimo komisijos narė, o nuo 2010 m. iki 2019 m. savo meninėmis idėjomis vadovavo tarptautiniam fortepijoninės muzikos festivaliui Vokietijoje.

Pianistės įkvėptas koncertų ciklas „Claros Schumann salonas“ kviečia klausytojus persikelti į 19 a., susitikti su romantinės epochos genijais ir pasigėrėti jų muzika. Druskininkuose susitikimai „Claros Schumann salonuose“ jau tapo tradiciniais.

G. Gedvilaitės – Göhle kandidatūrą kultūros puoselėtojo premijai pateikė Lietuvos muzikų draugija „XXI amžiaus muzika ir švietimas“, kartu su Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos rekomendacija.