Druskininkai nusilenkė savo miestą mylintiems, jį garsinantiems žmonėms ir organizacijoms

Jau ne vieną dešimtmetį Druskininkuose puoselėjama jauki tradicija surengti iškilmingą padėkos vakarą, kuriame pagerbiami savo miestą mylintys, garsinantys ir puoselėjantys žmonės bei organizacijos, prisiminamos ryškiausios praėjusių metų iniciatyvos.

Praėjusį šeštadienį Druskininkų savivaldybės apdovanojimų ceremonija organizuota „Snow Arenos“ erdvėse. Tai jau 19 kartas, kai tradicinėje padėkos šventėje įteikti garbingiausi Druskininkų apdovanojimai – bronzinės „Ratnyčėlės“.

Raudonuoju kilimu žengė Seimo nariai, merai, ambasadoriai, Druskininkų savivaldybės nariai bei kiti garbūs svečiai. Vakaro vedėjas aktorius Vytautas Rumšas (jaunesnysis) pakvietė šventės svečius ir vėl pasimėgauti bendravimo galimybe bei apsikabinimo džiaugsmu.

Beveik pusketvirto šimto šventės „Druskininkai 2021“ svečių prisiminė praėjusių metų iššūkius, svarbiausius įvykius, ryškiausius projektus ir nuveiktus darbus.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas padėkos vakaro metu įteikė 9 prestižinius bronzinės „Ratnyčėlės“ apdovanojimus, Kultūros puoselėtojo diplomą ir pasveikino Kalėdinio eglučių parko nugalėtojus.

„Paskutinį kartą Padėkos vakare buvome susitikę pasidžiaugti 2019 metų pasiekimais. 2019-ųjų rezultatai buvo geriausi per 30 metų. 2020-ųjų pirmi trys mėnesiai dar geresni – laukėme mažo stebuklo. Deja, bet tas stebuklas virto savotišku kurorto pragaru. Pandemijos laikotarpis Druskininkams tikriausiai buvo sunkiausias laikas per šimtmečius jo istorijos. Labai sunku ir sudėtinga, kai tiek metų raginęs ir kvietęs visus atvykti ir savo laiką leisti Druskininkuose, staiga turi prašyti žmonių čia nebevažiuoti… Ačiū visiems, kad, surėmę pečius, išgyvenome tą sunkų laiką, kartu toliau kūrėme, ėjome į priekį ir šiandien galime susitikit, bendrauti ir pasidžiaugti nuveiktais darbais“, – sakė meras R. Malinauskas.

Prieš apdovanojant kiekvieną nominantą, buvo parodytas trumpas, bet informatyvus vaizdo siužetas, fragmantiškai apžvelgiantis nominantų atliktus darbus.

Vakaro metu koncertavo vokalinis kvartetas „Il Senso“ ir merginų grupė „Queens of Roses“.

Padėkota labiausiai Druskininkams nusipelniusiems žmonėms

„Amberton Green SPA Druskininkai“

Už investicijas, modernius sprendimus ir sveikatinimo paslaugų plėtrą Druskininkuose

Ratnyčėlės ir Nemuno upių santakoje 2020-ųjų spalį duris atvėrė pirmasis Druskininkuose 5 žvaigždučių sveikatingumo centras ir vienintelis Šiaurės Europoje miego SPA „Amberton Green SPA Druskininkai“.

Per pusantrų metų pastatytas viešbutis „Amberton Green SPA Druskininkai“ yra išskirtinis daugeliu požiūrių. Tai vienintelis toks pastatas Pietų Lietuvoje ir architektūriniu, ir įdiegtų technologijų požiūriu.  Tai – išskirtinis ir modernus viešbutis, kuriame SPA susijungia su sveikatinimo procedūromis, o viską vainikuoja inovatyvios technologijos, klientas atsipalaiduoja ir visapusiškai pailsi. „Amberton Green SPA Druskininkai“ – tai tarsi SPA revoliucija.

Algirdas Svirskas

Už reikšmingas iniciatyvas, kuriant ir įgyvendinat Druskininkams svarbius projektus

Druskininkų savivaldybėje

Kurorto svečiai Algirdą Svirską pažįsta, kaip pramoginio laivelio kapitoną, o druskininkiečiai – kaip ilgametį savivaldybės Investicijų skyriaus vedėją ir gausybės svarbių projektų įgyvendintoją.

1999-aisiais pradėjęs dirbti Savivaldybės investicijų ir turto valdymo skyriau vedėju, pamatė liūdną tuomečio kurorto vaizdą ir iškėlė sau uždavinį – pakeisti kurorto įvaizdį.

Vieni pirmųjų jo įgyvendintų projektų – Druskininkų sporto centro atidarymas, Druskininkų gydyklos rekonstrukcija. Na, o didžiausią proveržį kurorto vystymuisi suteikė 2006 metų pabaigoje Druskininkuose atidarytas Vandens parkas.

Algirdas džiaugiasi ir išskirtiniu Druskininkų projektu – uždarų slidinėjimo trasų kompleksu „Snow Arena“, unikaliu ir analogų Lietuvoje ir neturinčiu Lynų keltuvo įrengimu.

UAB „Galia“

Už socialiai atsakingą verslą ir pilietiškumą

UAB „Galia“ vadovas Paulius Rinkevičius įsitikinęs – padėti bėdos ištiktam žmogui – natūralus dalykas. Jis yra vienas iš tų socialiai atsakingų verslininkų, kuris tada, kai kaimynus ištinka bėda ar kai reikia padėti kitiems, būna tarp pirmųjų, ištiesiančių pagalbos ranką. Savo viešbutyje jis apgyvendino nuo padangų gaisro Alytuje nukentėjusias šeimas, o pačioje pandemijos pradžioje pasiūlė ten apgyvendinti iš užsienio grįžusius druskininkiečius, kuriems reikėjo saviizoliuotis dėl COVID 19 plitimo grėsmės.

Jis džiaugiasi, galėdamas prisidėti prie bažnyčios atnaujinimo projekto, ptaremi knygų leidybą, kultūros renginius. Pinigų į rankas stengiasi neduoti, nes patirtis rodo, kad žmonės kartais gerumu ir papiktnaudžiauja. Jam priimtinas tas požiūris, kad žmogui reikia duoti meškerę, o ne sugautą žuvį…

„Yukon Advanced Optics Worldwide“

Už bendradarbiavimą ir reikšmingą paramą sveikatos ir kultūros srityse

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ COVID-19 laikotarpiu įmonė skyrė apie 1 mln. eurų įvairioms socialinėms iniciatyvoms. Sunkiu pandemijos laikotarpiu šios įmonės parama ir Druskininkams buvo įspūdinga – Druskininkų ligoninei ji skyrė 70 tūkst. Eurų.

Pirmojo karantino metu už 50 000 eurų Druskininkų ligoninė įsigijo nešiojamą echoskopą COVID-19 skyriui, kuris buvo nuo kitų izoliuotas nuo kitų. Buvo nupirkta visa įranga, stebėjimo monitorius, kardiografas. Taip pat buvo nupirktos naujos lovos sunkesnės būklės pacientams.

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ ilgą laiką buvo Tarptautinio Druskininkų vasaros teatro festivalio „SANKRYŽA“ rėmėjas, ji parėmė paminklo pastatymą Naujasodės kaimo partizanams. Šiais metais ši bendrovė skyrė apie 1 mln. eurų įvairioms iniciatyvoms, skirtoms padėti pabėgėliams iš Ukrainos.

„Tech SPA Druskininkai“

Už investicijas įkuriant inovatyvią darbostogų erdvę Druskininkų kurorte

Tai, ką prieš metus Druskininkuose įgyvendino „Tech Spa“ – Lietuvoje dar naujas darbo ir poilsio derinimo sprendimas, kuomet svečiams suteikiama ne tik apgyvendinimo, bet ir patogiai darbo aplinkai reikalinga paslauga. Keičiantis darbo pobūdžiui ir formoms, vis daugiau žmonių dirba nuotoliu ar hibridiniu būdu ir ieško tinkamų erdvių, kur gali ir efektyviai dirbti, ir visavertiškai ilsėtis. Iš kitos pusės – tai galimybė Druskininkų miestui pritraukti jaunų, išsilavinusių žmonių, kurie „Tech Spa“ gali gauti kokybišką darbo erdvę ir nuotoliu dirbti tarptautinėms kompanijoms.

Projekto autoriai džiaugiasi, kad „darbo stalo“ nuomos paslauga noriai naudojasi Druskininkuose ir apylinkėse gyvenantys bei nuotoliu dirbantys žmonės.

Atėję į „Tech Spa“ bendradarbystės erdvę, čia rasite motyvuotų žmonių bendruomenę, kurie efektyviai dirba ir tuo pačiu mėgaujasi Druskininkų privalumais.

Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Už druskininkiečių sveikatos stiprinimą ir sveiko gyvenimo būdo vertybių puoselėjimą

COVID-19 pandemija ir karantino apribojimai buvo pakoregavę nemažos dalies lietuvių gyvenimo ritmą, o štai Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai net ir karantino sąlygomis rado būdų paskatinti druskininkiečius kuo daugiau judėti, praleisti laiko gamtoje ir rūpintis savo sveikata.

Prasidėjus pandemijai, biuro specialistai išskubėjo į pagalbą ką tik įkurtame Alytaus mobiliajame COVID-19 patikros punkte, kiti vyko į Raigardo pasienio poste įkurtą COVID-19 stotelę, kurioje atliko keleivių temperatūros patikrą, atvykstančiuosius į Lietuvą konsultavo izoliacijos klausimais. Druskininkuose įkūrus COVID-19 mobiliąją brigadą, VSB specialistai dideliu tempu darbavosi ten.

Asociacija „Padėkime vaikams“

Už reikšmingą socialinę veiklą ir savanorystės skatinimą 

Prieš keletą metų iš Lazdijų į Druskininkus persikrausčiusi Laura Gardziulevičienė su šeima mūsų mieste surado daugybę galimybių profesiniam tobulėjimui ir socialinių projektų įgyvendinimui. Pati

augindama neįgalų vaiką ir puikiai suprasdama, ką išgyvena tokius vaikus turinčios šeimos, moteris Druskininkuose aktyviai įsitraukė į socialinę veiklą, įgyvendina šios srities projektus ir yra asociacijos „Padėkime vaikams“ vadovė.

Asociacija įgyvendina socialinės veiklos projektą, kurio tikslas – pagalba savivaldybėje augantiems negalią turintiems vaikams ir jų šeimų nariams. Projekto vykdytojai teikia konsultacijas šeimoms, psichologinę pagalbą, taip pat organizuoja susitikimus su specialistais. Centro vizija – sukurti emociškai saugią ir įtraukią aplinką įvairios raidos ir gebėjimų vaikams.

Padėkos vakaro fragmentai / Dianos Sinkevičiūtės ir Roberto Kisieliaus nuotraukos

Druskininkų teniso klubas

Už indėlį plėtojant teniso sportą

Nuo 1985 metų teniso tradicijas Druskininkuose puoselėja Druskininkų teniso klubas. Nuo pat klubo įkūrimo Druskininkų teniso entuziastai buvo labai aktyvūs šios sporto šakos propaguotojai. Teniso klubo veikloje dalyvavo daug aktyvių druskininkiečių. Pastaraisiais metais klubui vadovauja Egidijus Vosylius, kuris dar labiau suaktyvino klubo veiklą.

Druskininkuose rengiami populiarūs turnyrai: Druskininkų savivaldybės mero, Prezidento, „Grand SPA Lietuva“ taurėms laimėti.

Druskininkų teniso klube yra per 60 narių, apie 40 iš jų nuolat žaidžia tenisą ir labai aktyviai dalyvauja klubo veikloje ir garsina Druskininkų vardą. 

UAB „Veritas Ana“

Už socialiai atsakingą požiūrį ir paramą Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčiai

Parapijiečius ir kurorto svečius pastaraisiais metais džiugina akivaizdūs Druskininkų bažnyčios pokyčiai. Prie jų prisideda ir modernios skaitmeninio akmens apdirbimo įmonės „Veritas Ana“ vadovas Virginijus Adutavičius, su šeima vystantis projektą, padėsiantį parūpinti akmens bažnyčios daugiau beveik 700 kv. m ploto grindims ir visai bažnyčios aikštei.

Matydamas, kiek daug jau padaryta Druskininkų bažnyčioje ir sužinojęs, kad jai reikia akmens.

Pirmoji Virginijaus Adutavičiaus ir jo žmonos Daivos šeimyninė iniciatyva – bažnyčios altoriaus apdailai skirtas akmuo, ateityje projektas bus vystomas toliau, kad Druskininkų bažnyčia klestėtų ir jos aplinka būtų gražesnė.

Kultūros puoselėtojo premija

Druskininkų poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacija „Branduma“

Už didžiulį dėmesį lietuvių literatūros klasikų kūrybos sklaidai, už bendruomenės tautinę savimonę, pilietiškumą, pagarbą valstybei, tradicijoms, gimtajai kalbai, už Druskininkų krašto garsinimą, taip pat už asociacijos globojamų literatų gausų knygų leidimą, aktyvios kūrybinės veiklos ir kultūrinės meninės veiklos vykdymą.

Druskininkų poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacija „Branduma“ nariai į susibūrimus neformaliai rinkosi dar nuo 2009 m., o 2011 m.savo aktyvia veikla įsiliejo į miesto kultūrinį gyvenimą. Asociacijai vadovavo poetė, publicistė Alvyra Grėbliūnienė, o dabar – gydytojas, vaikų neurologas, poeziją rašantis Jonas Tertelis.

Literatūrinė ir kultūrinė ,,Brandumos“ veikla nuolat auga, plečiasi ryšiai su nevyriausybinėmis organizacijomis – aktyviai bendrdarbiaujama su Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ Druskininkų skyriumi, Tėvynės pažinimo draugija, Alytaus apskrities literatų klubu „Tėkmė“, Varėnos, Lazdijų, Merkinės ir kitų vietovių literatais.

Nuo 2012-ųjų iki 2021-ųjų „Branduma“ kiekvienais metais įgyvendino įvairius projektų ciklus – renginius, atminimo suolelius, renginių leidybą ir pristatymus.

Gražiausios kalėdinės eglutės konkurse, komisijos sprendimu, nugalėjo Druskininkų „Ryto“ gimnazija

„Mano Druskininkai“ informacija