Bibliotekoje – gydytojo, poeto Jono Tertelio kūrybos jubiliejinė popietė

Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje praėjusį ketvirtadienį surengta jubiliejinė gydytojo, poeto Jono Tertelio kūrybos popietė „Laiko kelyje“, kurioje jis skaitė naujausius savo kūrybos eilėraščius.

Pasak J. Tertelio, kūryba, poezija jam suteikia atgaivos, tačiau jis negalėtų pasakyti, jog kaip nors ypatingai disciplinuoja save kūryboje. Pasiteiravus, kokiomis akimirkomis dažniausiai ateina įkvėpimas, J. Tertelis sakė: „Įvairiai būna… Kartais tai akimirkos, kai norisi pabūti vienatvėje, o kartais – priešingai, tai tokios akimirkos, kai lyg ir norėtųsi išsikalbėti. Tada atsiranda ir poreikis rašyti.“

Jubiliatui, gydytojui ir poetui J. Terteliui Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė L. Žėkienė palinkėjo kūrybingų minčių dar ne vienai knygai/Bibliotekos archyvo nuotrauka

 

Į J. Tertelio (dešinėje) kūrybos popietę susirinko jo kūrybos mylėtojai bičiuliai, kolegos/Ramunės Žilienės nuotrauka

Susirinkusiems į Druskininkų poetų ir kitų menų mėgėjų asociacijos „Branduma“ inicijuotą renginį J. Tertelio bendradarbiams, medikams, tautodailininkams, visiems jo kūrybos mylėtojams ir bičiuliams jubiliato kūrybą ir gyvenimo kelią pristatė „Brandumos“ narės Alvyra Grėbliūnienė ir Julė Bliudžiuvienė. Kūrybiškai vestame pokalbyje su jubiliatu išryškėjo įsimintini J. Tertelio biografijos epizodai, atsiskleidė jo asmenybės žavesys, puoselėjamos gyvenimiškos nuostatos ir vertybės.

Jubiliejinėje kūrybos popietėje širdingiausius padėkos žodžius J. Terteliui skyrė ir pasveikinti atvykę jo pacientų tėveliai. Ilgus metus dirbantis su sunkiai sergančiais, neretai negalią turinčiais vaikais, konsultuodamas pacientus ir jų tėvelius, gydytojas J. Tertelis aplinkinių mylimas ir vertinamas ne tik už profesionalumą, bet ir už nuoširdų bendravimą. Jis – gydytojas, kuris visada turi laiko ne vien savo tiesioginei pareigai, bet ir stiprinančiam atjautos žodžiui.

Jubiliatą pasveikino Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos valdybos vicepirmininkas profesorius Vytautas Šiaudytis ir kiti svečiai. Druskininkų savivaldybės vadovų vardu jubiliatą pasveikinusi bibliotekos direktorė Laima Žėkienė padėkojo poetui Jonui Terteliui už bendradarbiavimą, gražų poetinį žodį ir palinkėjo, kad „ateinantys metai neskubėtų, o eitų mažais žingsneliais, palikdami vietos naujiems darbams, svajonėms, prisiminimams, o kūrybos mūza ant savo sparnų atneštų minčių dar ne vienai knygai“.

Vaikų neurologas, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas J. Tertelis yra V. Kudirkos medikų draugijos narys, daugkartinis medikų poezijos konkursų laureatas, medikų kūrybos almanacho „Skrenda paukštė baltaplunksnė bendraautoris; išleidęs poezijos knygą „Vandens grįžimas“; jo kūryba publikuojama respublikiniuose leidiniuose, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos almanachuose. J. Tertelis domisi savo krašto ir Lietuvos istorija, yra Druskininkų krašto klubo narys, Ratnyčios parapijos laikraščio „Žodis“ bendraautoris ir redakcinės kolegijos narys.

 

Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos informacija