Atrasti džiaugsmo pasaulį pakvietė Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos Druskininkų „Guboja“ narių paroda „Minčių spalvos“

Praėjusį penktadienį V. K. Jonyno namuose-galerijoje atidaryta Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ Druskininkų skyriaus narių paroda „Minčių spalvos“, kurioje eksponuojami tapybos, grafikos, keramikos, tekstilės technikomis kurti kūriniai.

LSKD „Guboja“ Druskininkų skyriaus nariai druskininkiečiams bei miesto svečiams pristatė parodą „Minčių spalvos“/Organizatorių archyvo nuotrauka

„Džiaugiamės, kad tiek daug susirinkusiųjų į LSKD „Guboja“ Druskininkų skyriaus parodos „Minčių spalvos“ atidarymą, kad nelikote abejingi asmenims su specialiaisiais poreikiais. Ši diena labai svarbi, nes turime nuostabią galimybę pirmą kartą parodyti savo kūrybą profesionalių menininkų galerijoje. LSKD „Guboja“ organizuojamos veiklos: taikomosios dailės, keramikos, tekstilės, karpinių, piešinių užsiėmimai bei ruoša, tapymas ant šilko ir įvairios edukacijos mūsų narius įtraukia į pozityvų, džiaugsmingą, kupiną savirealizacijos gyvenimą. „Guboja“ nariai viską daro labai noriai, skaičiuojame jau 18-uosius veiklos metus. Dėkoju puikiam kolektyvui, kuris, kaip kumštis suburia visus, moko, atjaučia, padeda ir rūpinasi, neskaičiuoja darbo valandų“, – kalbėjo projekto ,,Asmenų su negalia integravimas į visuomenę meno pagalba“ vadovė Jūratė Kazakevičiūtė.

Renginio pradžioje muzikinį pasirodymą dovanojo Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos atlikėjai. Faustas Pauliukas grojo smuiku, Motiejus Žūkas – gitara, jų mokytojai – Eglė Sakavičienė ir Saulius Vilpišauskas.


J. Kazakevičiūtė (kairėje) ir Socialinės paramos skyriaus vedėja M. Sasnauskaitė džiaugėsi Druskininkų savivaldybės parama ir nuolatine pagalba/Simonos Dailydaitės nuotrauka

Parodos atidarymo metu sveikinimo žodį tarė LSKD „Gubojos“ vadovė Viktorija Vitaitė, Druskininkų savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Marytė Sasnauskaitė, Druskininkų „Guboja“ nariai, moterų klubo „Gabija“ atstovės Audronė Stašinskienė ir Lolita Babilienė, druskininkiečiai bei kurorto svečiai.

„Druskininkų savivaldybės vardu dėkoju Druskininkų „Guboja“ nariams už grožio ir gėrio dovanojimą, iniciatyvumą, gebėjimą gyvenimo džiaugsmu pasidalinti su visais aplinkiniais. Jų vadovei Jūratei Kazakevičiūtei, visam kolektyvui padėkos žodžius tariu už pasišventimą savo veiklai, pozityvumą, idėjų generavimą. Linkiu, kad visada būtumėte tokie žavūs ir kūrybingi“, – palinkėjo M. Sasnauskaitė.

Renginyje pasidžiaugta ir vykdomu socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektu „Asmenų su negalia integravimas į visuomenę meno pagalba“, kurį finansuoja Druskininkų savivaldybė.

Susirinkę svečiai žavėjosi eksponuotais darbais, palinkėjo daug gražių bei kūrybingų dienų šiems šviesuoliams, skubėjo įteikti nuoširdžias dovanėles, sėmėsi optimizmo, gėrio ir meilės gyvenimui. Aktyviausiems Druskininkų „Guboja“ nariams buvo įteiktos atminimo dovanėlės.

Pamatyti Druskininkų „Guboja“ narių parodą V. K. Jonyno namuose-galerijoje bus galima iki pat gruodžio 5 d.

Druskininkų  savivaldybės informacija