Šeimadienis Druskininkuose – diena, kurorto gatves pripildžiusi šypsenų, kvatojimo, spalvų, šurmulio, azarto

Praėjusį savaitgalį po Druskininkų kurorto alėjas ir parkus pasklidę jaunos šeimos su vaikais ir seneliais pripildė miestą džiugaus klegesio, šurmulio ir spalvų. Šeimadienis Druskininkuose buvo suplanuotas taip, kad visą dieną kurorto svečiai ir gyventojai galėjo leisti laiką smagiai, bet kartu ir saugiai. Šeimos ne tik ramiai poilsiavo, vaikščiodamos žalioje Druskininkų pušynų oazėje, bet ir aktyviai įsitraukė į judrias pramogas ar rinkosi kitas turiningas veiklas.

Orientacinis žaidimas pienių pievoje

Pastaruju metu Druskininkuose itin išpopuliarėjusios orientacinės varžybos ir šįkart nenuvylė šios srities žaidimų gerbėjų. Juk tai proga ne tik gerai išjudinti per karantiną gerokai aptingusį kūną, bet ir gerai pasukti galvą. Unikalus orientacinių formatas – komandos startuoja skirtingu metu, išvengiama susibūrimų ir fizinio kontakto, žaidimo metu kontaktuojama virtualiai – užtikrino šeimoms vis dar taip reikalingą saugumą.

Nuo pat ankstyvo ryto startavo net 16 iš anksto užsiregistravusių šeimų komandų iš Druskininkų, Kauno, Vilniaus. Gamta žaidimui padovanojo fantastišką orą, o žaidimo organizatorius – „Galva ant pečių“ – tikrai pasistengė ir šeimoms parengė daugybę staigmenų. Žaidimo dalyviams buvo skirtos įvairiausios misijos ir netikėtos užduotys. Komandoms sekėsi kuo puikiausiai, jos ne tik viena po kitos sprendė rebusus, bet ir pasidabino pienių vainikais.

Nugalėtojais tapo „Meilės būrys“ iš Vilniaus, nuo jų nedaug atsiliko „Simpsonai“, o treti atskubėjo „Džembukai“. Juos apdovanojo Vijūnėlės parke įsikūręs baras-restoranas „Elinga“. Tuo tarpu kitos komandos džiaugėsi azartu ir padidėjusiu adrenalino kiekiu kraujyje.

Vaikų siautulys – Kakės Makės pramogų arenoje

Judesio ir linksmybių išsiilgę vaikai turėjo progą ir „išsikrauti“, ir „pasikrauti“. Pramogų aikštėje įsikūrusiuose Kakės Makės atrakcionuose vaikai iki soties šoko ir šokinėjo, verstėsi kūlio, kopė, krito ir vėl kopė į minkštus kalnus. Ir, žinoma, daug juokėsi! Belieka tikėtis, kad šėldami nenusikando liežuvio!

Vaikų beprotiškai mėgstamas Kakės Makės pripučiamų batutų kompleksas leido mažyliams pramogauti saugiai ir be jokių rūpesčių. Prireikus, vaikams pagelbėjo suaugusieji. Kakės Makės pramogų areną sudaro 5 dalys su įvairiomis pripučiamomis kliūtimis.

Pamėgti knygelių personažai nepaliko abejingų nei mažylių, nei jau ūgtelėjusių vaikų. Visi dūko Supertėčio, Dantukų fėjos, Netvarkos nykštuko, Nanaisos ir Mamaisos ir kitose minkštutėlėse ir saugiose batutų erdvėse. O kur dar smagi čiuožykla ir kiti iššūkiai! Mažieji krykštavo, o jų emocijos veržėsi kaip tikras vulkanas!

Kūrybinės dirbtuvės „Mes – šeima“

Šeštadienį Druskininkuose edukacijų erdves šeimoms atvėrė amatų centras „Menų kalvė“. Ten įsikūrę menininkai ir amatininkai parengė ilgiausią kūrybinių edukacijų šeimai sąrašą. Suaugusieji kartu su vaikais gamino draugystės amuletą, komponavo augalus, kūrė pieštukinę, liejo akvarelę ar net ištapė šilko skarelę, kuria galės pasipuošti. Patys mažiausieji iš minkštų kaladžių statė bokštus, labirintus ar tiesiog piešė spalvotais pieštukais.

Atsidariusiose erdvėse kūrybinių veiklų nuo šiol atras suaugusieji, ir vaikai. Daugiau informacijos apie edukacijas – www.acmenukalve.lt

Rožytės ir Narcizo žaidimų lagaminas

O kokia gi šventė be staigmenų? Į Druskininkus atkeliavę ryškūs, spalvoti, išdykę ir nenustygstantys mimai Rožytė ir Narcizas po visą kurortą paskleidė tokią šiltą ir džiaugsmingą bangą, kad pasipylė tikras šypsenų lietus. Mimų teatras po kurortą keliavo gamtai draugišku Druskininkai ECO TOURS autobusiuku. Šauniuosius herojus buvo galima sutikti ir kartu pašėlti ar smagiai pakvatoti bet kurioje Druskininkų vietoje. Rožytė ir Narcizas kartu su vaikais šoko, rideno lanką, straksėjo per virvutę, o per virvę pašokinėti pasiryžo ir suaugusieji, matyt, prisiminę vaikystę ir negalėdami atsispirti mažylių entuziazmui.

Vaikai leido pavėjui didžiulius muilo burbulus, bėgo paskui autobusiuką ir gaudė juos, o spalvotus balionus Rožytė šventės proga dalijo ne tik vaikams, bet ir labai baliono norėjusiems suaugusiems.

Miklino kojas ir smagiai mynė pedalus

Druskininkai jau seniai garsėja bėgimo tradicijomis. Tad ir Šeimų dieną norintieji pamiklinti kojas dalyvavo Druskininkų savivaldybės VSB organizuotame virtualiame šeimos bėgime aplink Druskonio ežerą.

Be abejo, tokią fantastišką pavasario dieną buvo smagu dviračiu pralėkti atnaujintais dviračių takais, dar neišbandytais maršrutais ar tiesiog pajusti vėją ir greitį paspirtukais, riedžiais ir riedučiais.

Šeimadienis Druskininkuose dalino gerą ir spalvotą nuotaiką, visą dieną smagiai žaidėme, šokome, dainavome, bėgome, tapėme ir … tiesiog mėgavomės šiltu pavasariu.

Parengė Ramunė Tarandė, Druskininkų DKC reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė Alinos Leminskaitės, Ramunės Tarandės ir asmeninio archyvo nuotraukos