Druskininkų 225-ojo gimtadienio proga – tortų turnyras

Pirmadienį susitikę Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus specialistai, Savivaldybės atstovai, praėjusių metų gegužės mėnesį organizuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatorė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio autorė Renata Ničajienė kalbėjo apie žadamą pratęsti didelio populiarumo ir susidomėjimo sulaukusio projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatyvą. Praėjusiais metais į šventę susirinko ir savo tortus Lietuvai bei miestui dovanojo 100 dalyvių, tarp kurių buvo profesionalūs šefai, konditeriai, maisto tinklaraštininkai, šventėms vaišes ruošiantys privatūs asmenys, profesinių mokyklų mokiniai ir mokytojai. Šiais metais inicijuojamas tortų turnyras vyks birželio 22-24 d. Dalyviai rungsis dvejose kategorijose – profesionalų ir mėgėjų. Konkursui pristatomi tortai bus vertinami pagal išvaizdą, skonį, temos atitikimą. Profesionalų tortus vertins virtuvės sektoriaus profesionalai bei entuziastai, mėgėjų – šventės svečiai.

Susitikime aptarta planuojamo renginio tematika, programa ir jos išpildymas, kiti aktualūs klausimai. Druskininkų torto turnyras taptų pirminio projekto „100 tortų Lietuvai“ tąsa, o jo tema kasmet būtų vis kita. Kaip ją atskleisti receptūra, dekoru, pristatymu, turnyro dalyviai spręs patys, atsižvelgdami į vertinimo kriterijus. Temą taip pat atskleis didelis tortas, kuris bus užsakomas specialiai renginiui. Jo pjaustymas, dalinimas kurorto gyventojams ir svečiams bei vaišės taps šventės kulminacija.

Susitikime kalbėta apie didelio populiarumo ir susidomėjimo sulaukusio projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatyvos pratęsimą/Simonos Dailydaitės nuotrauka

Druskininkų  savivaldybės informacija