Druskininkai iškilmingai paminėjo Baltijos kelio 30-metį ir palydėjo vasarą gatvės spektaklių festivaliu „Gatvės atostogos“

Paskutinis besibaigiančios vasaros savaitgalis Druskininkuose buvo turtingas renginių. Penktadienį, rugpjūčio 23-ąją, Minint Baltijos kelio 30-ąją sukaktį, ta proga kurorte organizuota nemažai renginių.

Vakaro kulminacija tapo prie Druskonio ežero parodyta teatralizuota programa „Begaliniam kely“/Živilės Laužikienės nuotrauka

Buvo galima dalyvauti prie Turizmo ir verslo informacijos centro prasidėjusiame šiaurietiško ėjimo žygyje „Baltijos laisvės žingsniai“, apžiūrėti Viešojoje bibliotekoje surengtą fotografijų parodą, skirtą Baltijos kelio 30-mečiui. Druskininkų bažnyčioje aukotos Šv. Mišios už tėvynės laisvę.

Pavakarę druskininkiečiai ir kurorto svečiai gausiai susirinko į simbolinę akciją – sustojo į gyvąją atminimo grandinę Vilniaus alėjoje – nuo paminklo Mindaugui iki bažnyčios.

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai į gyvąją atminimo grandinę Vilniaus alėjoje – nuo paminklo karaliui Mindaugui iki bažnyčios/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Vakaro kulminacija tapo prie Druskonio ežero parodyta teatralizuota programa „Begaliniam kely“, kurioje dalyvavo Mikas Suraučius, Morta Elžbieta Bieliukaitė, Druskininkų kultūros centro, Leipalingio ir Viečiūnų meno kolektyvai. Pramogų aikštėje susirinkusieji išvydo legendinį muzikinį filmą „Kažkas atsitiko“.

Šeštadienį visi buvo laukiami atsisveikinimo su vasara šventėje „Vasaros aidai“.

Tautodailės darbų ir amatų mugėje savo gaminius pristatė geriausi Lietuvos amatininkai, tautodailininkai, kulinarinio ir tautinio paveldo gamintojai. Buvo pasiūlyta įvairių atrakcijų ir pramogų vaikams, surengtas gatvės spektaklių festivalis „Gatvės atostogos“: poezijos ir muzikos koncertą surengė aktorius, Auksinio kryžiaus laureatas Vladas Bagdonas, dainų tekstų ir muzikos autorės bei atlikėjos Saulė Sakalauskaitė ir Greta Šepliakovaitė bei režisierė Ieva Jackevičiūtė pristatė teatro „Pradžia“ interaktyvų koncertą šeimai „Aštuntadienis“. „Mimų teatras“ stebino klounų pasirodymais ir gyvosiomis skulptūromis,

„Diamonds show“ užbūrė kūno transformacijomis. Padedami menininkės Aurelijos Vilūnienės, visi galėjo pasigaminti teatro kaukių.

Roberto Kisieliaus, Luke Gallagher ir Laimos Rekevičienės nuotraukos

Vakare Pramogų aikštės scenoje žiūrovai pamatė žiūrovų simpatijų pelniusio televizijos projekto ,,Du balsai – viena širdis“ finalininkus Aureliją ir Rapolą Meškauskus, smagią kompozitorių dvikovą „Stano prieš Zvonkų“. Alano Chošnau solinėje programoje buvo galima išgirsti jau hitais tapusių dainų versijas ir naujausius solinius kūrinius.

Sekmadienio vakarą melomanai rinkosi Pramogų aikštėje žiūrėti romantinę komediją „Knygų klubas“.

Druskininkai jau palydėjo vasarą, tačiau renginių netrūks iki pat didžiųjų metų švenčių.

„Mano Druskininkai“ informacija