Viešojoje bibliotekoje – aktorės Virginijos Kochanskytės dedikacija V. Kudirkai

Vasario 13-osios popietę į Druskininkų savivaldybės viešąją biblioteką pasiklausyti aktorės, renginių režisierės, Klaipėdos universiteto docentės Virginijos Kochanskytės literatūrinės programos „Pašauktasis. Dedikacija V. Kudirkai“ gausiai rinkosi druskininkiečiai ir miesto svečiai.

Bibliotekos direktorė Laima Žėkienė, pradėdama renginį, pakvietė visus sugiedoti Tautišką giesmę, pabrėžė, kad būtent Vasario 16-oji reikšminga kiekvienam lietuviui, kuris žino ir gerbia savo šalies praeitį ir mato ateitį. Aktorė V. Kochanskytė pristatė V. Kudirkos kūrybą bei veiklą, remdamasi jo literatūriniu palikimu: poezija, proza, satyra, publicistika, prisiminimais, laiškais, knygomis. Literatūrinėje programoje aktorės meistriškai, profesionaliai ir įtaigiai atsiskleidė V. Kudirkos portretą. Jis – gydytojas, rašytojas, publicistas, poetas, muzikas, žymiausias Lietuvos XIX a. antrosios pusės visuomenės veikėjas. Malonu buvo klausytis aktorės, stebėti, kaip grakščiai ir švelniai ji ėjo nuo vieno kūrinio prie kito, prikaustydama susirinkusiųjų dėmesį iki paskutinės minutės. Renginio pabaigoje aktorė dėkojo bibliotekos darbuotojams, klausytojams.

„Man, kaip kūrėjai, auditorija yra labai svarbi, nes garsiai tariamo žodžio prasmės visada veriasi čia ir dabar. Ir veriasi taip, kaip, skaitant vienumoje, niekad neatsivertų. Balsas turi sukurti ne tik eilėraščio, bet ir vakaro atmosferą, kaip kokią vientisą melodiją. O joje svarbus ne tik balso tonas, bet ir pauzė, tyla, įsiklausymas į žodžius, kuriuos tik ką pasakei, kuriuos kas nors išgirdo. Tai ir yra poezijos skaitymo menas, kuriamas žmonių akivaizdoje. Ir daug nuo jų priklausomas“, – po renginio sakė V. Kochanskytė.

Į biblioteką pasiklausyti aktorės, renginių režisierės, Klaipėdos universiteto docentės V. Kochanskytės literatūrinės programos „Pašauktasis. Dedikacija V. Kudirkai“ gausiai susirinko druskininkiečiai ir miesto svečiai/Druskininkų viešosios bibliotekos archyvo nuotrauka

Druskininkų viešosios bibliotekos informacija