Sausio 13-ąją Druskininkai nusilenkė Laisvės gynėjams

Lietuvoje minint Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, Druskininkuose organizuota daug šiai progai skirtų renginių.

Aštuntą valandą ryto savivaldybės, ugdymo įstaigų ir kitų miesto pastatų languose sužibo atminimo žvakutės, o vidurdienį buvo surengtas tradicinis bėgimas aplink Druskonio ežerą, skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvę atminti. Į šį bėgimą susirinko keletas šimtų druskininkiečių ir kurorto svečių, vien Šaulių sąjunga į renginį delegavo apie 100 savo organizacijos narių.

Kurorto širdyje esančio ežero pakrantėje liepsnojo simbolinis Sausio 13-osios atminimo laužas, prie kurio ugnies susirinko druskininkiečių bendruomenė ir kurorto svečiai.

Renginio dalyviai tylos minute pagerbė žuvusiuosius už Lietuvos laisvę. Visus susirinkusiuosius pasveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Simboliniu laisvės keliu aplink Druskonio ežerą bėgo Druskininkų savivaldybės mokyklų mokiniai, druskininkiečiai ir kurorto svečiai su šeimomis, policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kariai, šauliai, įmonių ir įstaigų darbuotojai, bėgimo entuziastai, pasipuošę patriotine simbolika.

Bėgimo dalyviams Druskininkų savivaldybės vadovai ir Tarybos nariai įteikė atminimo medalius.

Sausio 13-ąją, po vakarinių šv. Mišių žmonės neskubėjo skirstytis iš Druskininkų šv. Mergelės Škaplierinės bažnyčios. M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokiniai surengė jautrią atminties ir pagarbos valandą žuvusiems už Lietuvos laisvę.

Mokyklos jaunių choras (vadovė Inga Vagnoriūtė), pianistas Augustas Navickas drauge su mokytoju Danu Juškevičiumi atliko stambios formos kūrinį – J. S. Bacho koncertą fortepijonui su orkestru F-dur. Koncerte dalyvavo mokyklos solistė Aušrinė Amšiejūtė (mokytoja Vilija Mieščionaitienė), fleita grojo Augustė Gudavičiūtė (mokytojas Vitalius Mieščionaitis). Choreografijos skyriaus mergaitės (mokytoja Birutė Levanaitienė) uždegė 14 žvakučių ant Laisvės aukuro, kurį sukūrė dailės mokytoja Onutė Zakarienė.

Minint Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, Druskininkuose organizuota daug šiai progai skirtų renginių / Roberto Kisieliaus, Dianos Sinkevičiūtės ir Meno mokyklos archyvo nuotraukos

„Mano Druskininkai“ informacija