Nauja paroda savo kūrybos gerbėjus vėl nudžiugino menininkas A. Nedzelskis

Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos erdves ir vėl sušildė menininko, menotyrininko, Druskininkų garbės piliečio Adelberto Nedzelskio vasaros darbų paroda. Ekspozicijos atidarymo metu surengtas ir jo naujos knygos „Po medžiu“ pristatymas.

A. Nedzelskis padėkojo gausiai susirinkusiems parodos lankytojams, papasakojo, kaip gimė pastarosios jo parodos paveikslai. Jis papasakojo, kad šiais metais kūrybinis periodas buvo ilgesnis nei įprastai, todėl parodos ekspozicija ir vėl labai turtinga naujų darbų. Menininkas sakė, kad pastaruoju metu medžio darbų jau nesukūrė. Tik vartydamas jau sukurtų darbų fotografijas, pagalvojo, kad reikėtų juos įamžinti knygoje. Paskatintas galerijoje „Studio“ surengtos jo autorinės medžio darbų parodos iniciatorės D. Stoncelienės ir dailininkės Onutės Zakarienės, kuri sutiko parašyti tekstą, A. Nedzelskis nusprendė išleisti knygą „Po medžiu“. „Noriu, kad tie darbai būtų įamžinti, liktų kaip prisiminimas artimiesiems, draugams ir bičiuliams“, – sakė knygos autorius.

Gausiai susirinkę A. Nedzelskio kūrybos gerbėjai, artimieji ir bičiuliai turėjo puikią progą pasidžiaugti pastaraisiais metais sukurtų darbų ekspozicija, į parodą nepatekusius paveikslus pamatyti didžiajame ekrane. Daug jaukių akimirkų suteikė nuoširdus pabendravimas su pačiu parodos autoriumi – iškilia Druskininkų asmenybe A. Nedzelskiu.

Kaip sakė parodos atidarymo renginyje dalyvavusi O. Zakarienė, apžiūrėjus A. Nedzelskio sukurtų darbų ekspoziciją, pirmiausia supranti, kaip šis žmogus myli gyvenimą – kiekvieną žiedą, medį, dangų, žolę, šviesą.

A. Nedzelskio kūrybos gerbėjai, artimieji ir bičiuliai turėjo puikią progą pasidžiaugti pastaraisiais metais sukurtų darbų ekspozicija ir įsigyti jo naująją knygą/Roberto Kisieliaus nuotraukos

„Mano Druskininkai“

informacija