Namas ant ratų mokė tausoti aplinką

Druskininkuose ir Viečiūnuose apsilankęs unikalus namas ant ratų sulaukė gyventojų dėmesio ir susidomėjimo. Renginio dalyviai apžiūrėjo nematytą namo interjerą, kuris sukurtas iš įvairių nebenaudojamų, bet perdarytų ir atnaujintų daiktų. Lankytojai galėjo pasisemti naujų idėjų, kaip kūrybingai iš turimų rakandų susikurti naują, įdomų namų interjerą.

 

Druskininkuose ir Viečiūnuose apsilankęs unikalus namas ant ratų sulaukė gyventojų dėmesio ir susidomėjimo/Organizatorių nuotrauka

 

Renginio dalyviai apžiūrėjo nematytą namo interjerą, sukurtą iš įvairių nebenaudojamų, bet perdarytų ir atnaujintų daiktų, galėjo pasisemti naujų idėjų, kaip kūrybingai iš turimų rakandų susikurti naują, įdomų namų interjerą/Organizatorių archyvo ir Ramutės Čepienės nuotraukos

 

Projekto „Darnūs namai“ namo ant ratų apžiūrėti užsukę gyventojai taip pat dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse. Savo žinias aplinkosaugos srityje jie galėjo pasitikrinti viktorinoje, diskutavo apie atsakingą vartojimą, atliekų prevenciją ir tvarkymą. Taip pat lankytojai aktyviai įsitraukė į interaktyvias veiklas – varžėsi, kas greičiau ir teisingai išrūšiuos atliekas į atitinkamus konteinerius, taip pat domėjosi, ką skanaus galima pasigaminti iš maisto likučių.

Druskininkuose sutikta Australijos lietuvė Venta kartu su savo vyru australu Troy išbandė visas namo ant ratų siūlomas veiklas ir buvo maloniai nustebinti, jog tokie projektai vyksta Lietuvoje. „Šis projektas mus tiesiog sužavėjo! Mes patys rūšiuojame atliekas Australijoje ir stengiamės vartoti atsakingai. Jūsų ekspozicijoje mums labiausiai patiko šviestuvas, pagamintas iš kuro bako. Troy mėgsta meistrauti, todėl žadėjo, jog šį šveistuvą pagamins ir mūsų namams“, – teigia iš Australijos į gimtą šalį atvykusi Venta.

Unikalios namo ant ratų ekspozicijos kelionės po 60 Lietuvos savivaldybių ir 120 vietovių organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Ministerija siekia skleisti atsakingo vartojimo idėjas, paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodydama, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

Darnus namas ant ratų liepos 4 d. dar aplankė Varėną ir Merkinę, o liepos 5 d. Prienus ir Jiezną.

 

Organizatorių informacija