Muzikinė sėkmė konkursuose šypsojosi jaunosioms kanklininkėms

Kelios pastarosios savaitės Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos kanklių specialybės mokinėms buvo kupinos naujų patirčių ir laimėjimų. Vasario 29 dieną surengtame prestižiniame VIII-ajame muzikos ir meno mokyklų liaudies instrumentų atlikėjų konkurse „Lietuviška pjesė“ konkurse savo meistriškumą demonstravo jaunieji atlikėjai iš visos Lietuvos. Tarp jų – ir dvi mūsų mokyklos mokinės: Emilija Krušaitė ir Emilija Večkytė (mokytoja Greta Gelžinytė).

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos kanklių specialybės mokinėms pastarosiomis savaitėmis netrūko dovanojo naujų patirčių ir laimėjimų/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Konkursą vertino mokytojai iš visos Lietuvos, dėmesys kreipiamas buvo ne tik į technines galimybes, bet ir artistiškumą, kūrinio pateikimą, muzikalumą. M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtinei E. Večkytei pavyko iškovoti trečiąją vietą, kuri, tikimės, motyvuos ją toliau siekti aukštų rezultatų.

Mokykla gali pasidžiaugti ne viena talentinga kanklininke. Kovo 7 dieną Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje surengtame konkurse-festivalyje „Muzikuokime drauge“ dalyvavo daugiau nei 150 dalyvių iš Vilniaus, Alytaus, Rudaminos, Utenos, Vievio, Garliavos ir kitų miestų. Mūsų mokyklai atstovavo dvi mokinės – Evija Buraitė (mokytoja Ilona Bieliukienė) ir Gaudenė Dumskytė (mokytoja Greta Gelžinytė). Mokinės atliko techniškai sudėtingą programą, kuri pareikalavo ne tik puikių techninių galimybių, bet ir muzikinės brandos bei pajautos. Mokinių darbas veltui nenuėjo, jos įvertintos laureatų diplomais, statulėlėmis ir komisijos pagyromis. Tikimės, kad šis įvertinimas paskatins puikiems rezultatams ir naujiems laimėjimams.

Greta Gelžinytė
M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokytoja