Leipalingio miestelio bendruomenė pakvietė šeimas daugiau laiko skirti buvimui drauge

Vos išgirdus žodį ŠEIMA, kiekvienam prieš akis iškyla skirtingi paveikslai, tačiau visus užlieja šilti, malonūs, prisiminimai ir viltimi persmelkti jausmai. Šeima ne tik svarbiausia valstybės gyvavimo ląstelė – tai mama, tėtis, brolis, sesuo, seneliai. Šeima – tai ilgi pokalbiai vakarais, tradicijos, šventės, anūkai, prisiminimai, netektys, bendri augimai ir atradimai. Kiekvienam ji vis kitokia, sava, tačiau kiekvienam ji – pati brangiausia. Kiekviena šeima skirtingai rašo savo šeimos ir giminės istoriją, bet pagrindiniai dalykai, kurie sujungia šeimos narius – meilė, pagarba, pasitikėjimas, dėkingumas, nuoširdumas, pagalba – yra svarbūs kiekvienoje šeimoje.

Leipalingio miestelio bendruomenės „Šeimos dienos“ akimirkos / Ievos Šidlauskaitės nuotraukos

Leipalingio miestelio bendruomenė „Šeimos dieną“ tradiciškai pakvietė paminėti sportuojant. Šventė prasidėjo krepšinio turnyru 3×3, skirtu A. Laukaičiui atminti. Vėliau šeimos ir lankytojai rinkosi prie dvaro smagiai ir aktyviai popietei. Šventės dalyviai buvo sutikti linksma Leipalingio progimnazijos mokinukų dainele, mėgavosi laisvalaikio salės šokių vadovės Astos Čmukienės paruošta vaikų bei moterų šokių programa, išmoko bendrą smagų šokį.

Jėgas sportinėse užduotyse išbandyti galėjo kiekvienas renginio svečias. 19 šeimų komandų varžėsi tarpusavyje įvairiose rungtyse ir estafetėse, kurias sugalvojo ne tik bendruomenė, bet ir Druskininkų visuomenės sveikatos biuras, Leipalingio laisvalaikio salė, Leipalingio progimnazija bei Leipalingio  jaunimas.

Varžytis buvo išties verta, nes dalyvių laukė nuostabūs prizai, kuriuos įsteigė Druskininkų vandens parkas, „Snow Arena“, UAB „Draugystės sanatorija“, „Vila Rica“ sodyba, „Lynų kelias“, SNOW KART kartodromas, „Helio balionai Druskininkuose“, „Aqua boulingas“, „Baltosios Ančios baidarės“ ir Milių ūkis. Renginio metu dvaro pievelę papuošė mokinių piešiniai tema „Mano šeima“. Mažieji galėjo pramogauti ant batuto, skanauti cukraus vatos, o pabaigoje išsimaudyti putose. Džiugu, kad renginyje savanoriavo jaunimas ir bendruomenės nariai, jį organizuoti padėjo Drskininkų kultūros centras, Leipalingio seniūnija, progimnazija, laisvalaikio salė ir Druskininkų visuomenės sveikatos biuras.

Mielos šeimos, jūs visos esate mums svarbios – ne tik šiandien, bet ir kasdien. Lai Jūsų namuose netrūksta malonaus klegesio, žaismingumo, gražių akimirkų kartu!

Žaneta Krivonienė,
Leipalingio bendruomenės pirmininkė