Labiausiai Druskininkams nusipelniusiems žmonėms – išskirtinis dėmesys ir padėkos

Druskininkai puoselėja tradiciją kasmet surengti Padėkos šventę, kurioje apžvelgiami praėjusių metų svarbiausi įvykiai, prisimenami ryškiausi projektai ir nuveikti darbai, padėkojama visiems, kurie garsino Druskininkų kraštą bei prisidėjo, įgyvendinant gražiausius sumanymus. Ir 2019-ieji Druskininkams buvo įsimintini, įgyvendinant įvairius ir bendruomenei, ir čia atvykstantiems kurorto svečiams naudingus projektus, o nuveiktų darbų gausa kalba pati už save – Druskininkai turi kuo didžiuotis! Druskininkų „Snow Arenoje“ praėjusį savaitgalį surengtoje tradicinėje „Padėkos šventėje Druskininkai 2019“ nominacijas laimėjusiems druskininkiečiams ir Druskininkuose investavusiems verslininkams įteiktos bronzinės skulptoriaus Broniaus Vyšniausko sukurtos skulptūros „Ratnyčėlė“ suvenyrinės kopijos, o prisidėjusiems prie Druskininkų plėtros – stikliniai mineralinio vandens lašai. Dažniausiai vakare skambėjo žodis „Ačiū“, o apdovanojimų ceremoniją vedė aktorė Agnė Grudytė.

Daugiau kaip 300 svečių, tarp kurių buvo Seimo nariai, ambasadoriai, Druskininkų savivaldybės vadovai, kiti garbūs asmenys, Druskininkų savivaldybės bendruomenės nariai, į šventę žengė raudonuoju kilimu. Visi stebėjo įspūdingą pasirodymą – publikos akyse ledo skulptoriai kūrė išskirtinį reginį – įspūdingame „Viduramžiai LT“ narių ledo, ugnies ir iliuzijų šou „Ledo rožė“ tarsi spektaklyje buvo papasakota ledo skulptoriaus ir žavingos jo mūzos – ugnies šokėjos – meilės istorija, iš kurios gimė perregimo ledo „Ratnyčėlė“.

D. Kaubrys pelnė „Ratnyčėlės“ statulę „Už Lietuvos istorijos lobių išsaugojimą“/Teodoro Biliūno nuotrauka

„Druskininkai turi kuo didžiuotis. Viena po kitos gimsta novatoriškos idėjos, naujos iniciatyvos, įgyvendinami ambicingi projektai. Tačiau didžiausia vertybė – mūsų krašto kilniaširdžiai žmonės. Šis vakaras skirtas prisiminti svarbiausius darbus, padėkoti visiems, kurie prisidėjo, įgyvendinant gražiausius sumanymus bei kuriant tolimesnes ateities vizijas“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, kuris nominantams įteikė garbingus apdovanojimus.

Įteiktos penkios „Ratnyčėlės“ skulptūrėlės

Už investicijas, panaudojant unikalius gamtos turtus Druskininkuose, „Ratnyčėlė“ skirta akcinės bendrovės „Volfas Engelman“ natūralaus mineralinio vandens „Uniqa“ gamyklai. Apdovanojimą atsiėmė administracijos direktorė Sandra Nezabitauskienė ir personalo vadovė Vaida Bložienė.

Už pažangų sanatorinį gydymą ir bendruomeniškumo puoselėjimą „Ratnyčėlės“ statulėlė įteikta „Eglės“ sanatorijos generaliniam direktoriui Artūrui Saldai. Už Lietuvos istorijos puoselėjimą ir išsaugojimą „Ratnyčėlės“ statulėlę gavo 105 metų druskininkietis Domininkas Kaubrys, visą gyvenimą domėjęsis Lietuvos senovinėmis monetomis ir surinkęs trečią pagal dydį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pinigų kolekciją pasaulyje. Ji eksponuojama D. Kaubrio Numizmatikos kabinete Druskininkuose. „Pats maloniausias dalykas man – naktį svajoti, ką aš kitą dieną veiksiu,“ – tikino garbaus amžiaus sulaukęs vyras, kuriam visa salė plojo atsistojusi ir palinkėjo dar ilgai gyventi.

Už dosnumą ir meilę Druskininkams „Ratnyčėlės“ statulėlę gavo Snieguolė ir Dominikas Akstinai, aktyvūs Druskininkų miesto muziejaus mecenatai, padovanoję itin vertingų savo sukauptų eksponatų – senųjų Druskininkų atvirukų, pogrindinės spaudos dokumentų ir leidinių parodą, 40 metų kauptą vertingą kolekciją „Portretai“ ir 138 vienetų 18-20 amžiaus medalių rinkinį su itin retais egzemplioriais ir kitų.

O už atsidavimą buriant bendruomenę Druskininkuose „Ratnyčėlės“ statulėlė įteikta kunigui Vaidui Vaišvilui. Iš Vilniaus Dievo Gailestingumo Bažnyčios į Druskininkų Švč. Mergelės Škaplierinės bažnyčią dirbti atvykęs kunigas netruko sulaukti didelio parapijiečių palaikymo, piniginės paramos atnaujinamai bažnyčiai ir altruistinės tikinčiųjų pagalbos, nudirbant įvairius remonto darbus. Druskininkiečiai bei miesto svečiai greitai pamatė ir akivaizdžius bažnyčios pokyčius. V. Vaišvilas turi daugybę planų, kad mūsų bažnyčia būtų prestižinis ne tik Druskininkų, bet ir visos šalies objektas – ne tik miesto puošmena, bet ir jo plakanti širdis, o čia gyvenantys žmonės ir kurorto svečiai tą jaustų.

Apdovanojo ir „Stiklo lašais“

Už rūpestį ir atjautą „Stiklo lašo“ statulėlė įteikta Maltos ordino pagalbos tarnybos Druskininkų grupei, už Druskininkų ligoninės vaikų skyriaus svajonių išpildymą – bendrovės „Arpolis“ atstovei Genovaitei Lunskienei ir bendrovės „ISKU baldai“ vadovui Aidui Barkauskui. Už asmeninį indėlį į Druskininkų jaunąją kartą „Stiklo lašo“ statulėlė atiteko Druskininkų „Ryto“ gimnazijos anglų kalbos mokytojui Nerijui Plūkiui.

Už Druskininkų vardo garsinimą Japonijoje „Stiklo lašo“ statulėlė įteikta Rovenai Kvaraciejūtei, o už Druskininkų vardo garsinimą kelionėje aplink pasaulį motociklu „Stiklo lašo“ statulėle apdovanotas Karolis Mieliauskas.

Druskininkų bendruomenė puoselėja ir daugiau gražių tradicijų. Viena jų – kasmet įvertinti ir pagerbti kultūros ir meno šviesuolius. Už reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą kultūros ir meno srityje, puoselėjant ir skleidžiant profesionalųjį bei mėgėjų meną, kuriant menines programas, rengiant bei įgyvendinant naujus kultūros projektus, reprezentuojant Druskininkus Lietuvoje bei užsienio šalyse Savivaldybės taryba kiekvienų metų pabaigoje skiria kultūros puoselėtojo piniginę premiją. 2019 metų Druskininkų kultūros puoselėtojo premija skirta Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorei Liucijai Stulgienei. O už nuopelnus Lietuvos turizmui apdovanota „Draugystės sanatorijos“ vadovė Violeta Kaubrienė.

Padėkota kalėdinio eglučių parko kūrėjams

Pernai prieš didžiąsias metų šventes Muzikinio fontano erdvėse nušvito kalėdinių eglučių parkas, kuriame suspindo 52 išradingai papuoštos eglutės ir unikalios kalėdinės kompozicijos. Kaip ir kasmet, visos eglutės varžėsi dėl gražiausios ir originaliausios kalėdinės eglutės titulo.

Komisijos sprendimu, 2019 metų nugalėtoja išrinkta Druskininkų Kardiologijos centro kompozicija. O publikos simpatijas pelnė restorano-muzikinio klubo „Kolonada“ eglutė. Šių eglučių kūrėjai buvo pagerbti padėkos šventėje.

Vakaro metu koncertavo atlikėja Monika Marija ir svečias iš Maljorkos Mike Pidone.


Justino Kygos ir Teodoro Biliūno nuotraukos. Daugiau nutraukų – „Mano
Druskininkai“ FACEBOOK paskyroje

Padėkos šventė surengta įspūdingai papuoštuose sniego rūmuose – „Snow Arenoje“

„Ratnyčėlės statulėlė „Už investicijas Druskininkuose ir unikalų gamtos turtų panaudojimą“ įteikta mineralinio vandens „Uniqa“ gamyklai

„Ratnyčėlės statulė „Už pažangų sanatorinį gydymą ir bendruomeniškumo puoselėjimą“ įteikta AB „Eglės sanatorija“ direktoriui A. Saldai

D. Kaubrys pelnė „Ratnyčėlės statulę „Už Lietuvos istorijos lobių išsaugojimą“

„Ratnyčėlės statulė „Už dosnumą“ įteikta S. ir D. Akstinams

„Ratnyčėlės statulė „Už talentą burti bendruomenę“ įteikta kunigui V. Vaišvilui

Stiklinis mineralinio vandens lašas už rūpestį ir atjautą įteiktas Druskininkų maltietėms

Baldų gamintojai „Arpolis“ ir „ISKU baldai“ stikliniu mineralinio vandens lašu apdovanoti už Druskininkų ligoninės vaikų skyriaus svajonių materializavimą

N. Plūkys, „Ryto“ gimnazija, anglų kalbos mokytojas stiklinį mineralinio vandens lašą pelnė už investiciją į Lietuvos ateitį, pažymėtą šimtu

R. Kvaraciejūtė stikliniu mineralinio vandens lašu apdovanota už Druskininkų vardo garsinimą Tekančios saulės šalyje Japonijoje

K. Mieliauskas už Druskininkų vardo garsinimą apdovanotas stikliniu mineralinio vandens lašu

L. Stulgienė apdovanota, kaip kultūros puoselėtoja

Apdovanoti kalėdinių eglučių parko konkurso nugalėtojai. Daugiausia balsų „Mano Druskininkai“ „Facebook“ paskyroje balsų surinko restorano-muzikinio klubo „Kolonada“ eglutė, o profesionalų komisija savo balsus skyrė „Kardiologijos centro“ kalėdinei kompozicijai

Renginyje pasveikinta UAB „Draugystės sanatorija“ direktorė V. Kaubrienė