Jaunieji dailininkai iš Druskininkų – respublikinio konkurso laureatai

Tarptautinė aeronautikos federacija (FAI) piešinių konkursą organizuoja nuo 1986 metų. Nacionalinį turą mūsų šalyje jau nebe pirmus metus, bendradarbiaudamas su Lietuvos aeroklubu, organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Šių metų tema – „Oro sportas ir aplinkosauga“.

Šiemet nacionaliniam turui buvo pateikti 538 piešiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Tarp geriausiųjų – ir Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos V. K. Jonyno dailės skyriaus mokiniai Benediktas Akstinas ir Deimantė Vilkelytė. Dailininkų mokytoja – Neringa Akstinienė.

Tarp geriausių FAI piešinių konkurso dalyvių – ir Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokiniai B. Akstinas ir D. Vilkelytė, jų mokytoja – N. Akstinienė (viduryje) / Asmeninio archyvo nuotrauka

Vertinimo komisijos sprendimu, trijose amžiaus grupėse buvo išrinkti 30 konkurso laureatų ir 10 parodos dalyvių, tarp kurių pateko ir Deimantės Vilkelytės (8 metai) darbas „Skaidrus skrydis“.

Geriausių piešinių autoriai apdovanoti diplomais ir asmeniniais prizais.

Devyni geriausi darbai išsiųsti į tarptautinį konkursą Lozanoje (Šveicarija), tarp jų – ir Benedikto Akstino (8 metai) darbas „Virš gražiausio Lietuvos kurorto“.

Benedikto Akstino (8 metai) darbas „Virš gražiausio Lietuvos kurorto“

Reikia pripažinti, kad šių metų tema buvo tikrai sunki. Mūsų meno mokyklos mokiniai Benediktas ir Deimantė ilgai mąstė, kaip turimas idėjas pavaizduoti popieriuje. Mokytojos N. Akstinienės patarimai ir pagalba padėjo jauniesiems dailininkams pasiekti norėtų rezultatų – jie liko patenkinti savo nepriekaištingais darbais ir buvo įvertinti aukščiausiais rezultatais.

Linkime jiems kūrybinės sėkmės tolimesniuose ateities darbuose!

Deimantės Vilkelytės (8 metai) darbas „Skaidrus skrydis“

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija