Grybavimo čempionato nugalėtojų jau laukia įspūdinga juodosios keramikos taurė

Šį šeštadienį, rugsėjo 10-ąją, Margionių kaime vyks tradicinis Lietuvos grybavimo čempionatas Varėnos rajono savivaldybės mero taurei laimėti. Originali ir įspūdinga juodosios keramikos taurė bei kiti prizai jau sukurti ir laukia čempionato nugalėtojų. Šiųmetis didysis prizas papuoštas užrašu „Mero taurė“ ir grybų formos akcentais.

„Visus, visus, didelius ir mažus maloniai kviečiame dalyvauti grybavimo čempionate! Jame galėsite ne tik grybauti, bet ir pasivaržyti dėl mero įsteigtos taurės, kurią į namus išsiveš daugiausia grybų radusi grybautojų komanda. Be originalių prizų, žinoma, neliks ir kiti čempionato prizininkai, įvairių nominacijų laimėtojai bei jauniausias ir vyriausias grybautojai. Laukiame Jūsų grybavimo čempionate ir linkime sėkmingo grybavimo“, – kviečia Grybų šventės organizatoriai.

Pagal specialų užsakymą pagamintos įspūdingos, didesnės nei pusės metro taurės bei kitų Grybavimo čempionato prizų autorius kaip ir kasmet – žymus Zakavoliuose gyvenantis ir kuriantis juodosios keramikos meistras Petras Pretkelis. Grybavimo čempionato nugalėtojams skirtą taurę bei kitiems grybavimo čempionato dalyviams skirtus suvenyrus jis kuria jau aštuonioliktus metus. Keramikas sako, kad grybavimo čempionatui kurti taures ir suvenyrus jam yra ypač malonu. Nors kasmet taurės akcentas–grybai, tačiau kaskart jam pavyksta sukurti vis kitokią.

Azartiškiausius šiemet jau devynioliktojo čempionato dalyvius 7.30 val. į mišką palydės, o po keleto valandų su dzūkiškomis dainomis sutiks ir dzūkiška grybiene bei kitais patiekalais iš dzūkiško paveldo lobyno vaišins Margionių folkloro ansamblio dainininkai bei kiti muzikantai. Tądien į įdomią ekskursiją po Margionių apylinkes visus smalsuolius pakvies etnografė Onutė Drobelienė.

Šiais metais gražiausi Varėnos pušynai nelepina grybais, tačiau sudalyvavę grybavimo čempionate tikrai nesigailėsite!

Grybavimo čempionato taisykles rasite: https://varenoskultura.lt/renginiai/1930-kviecia-lietuvos-grybavimo-cempionatas.html

Rūta Averkienė