Druskininkuose rudenį sušildys šviečiantys moliūgai

Kai šviesūs ir šilti vasaros vakarai užleidžia vietą prieblandai ir vėsai, vis dažniau žiebiame jaukias švieseles, kurios teikia ramybę ir šilumą. Druskininkų kultūros centras jau trečiąkart kviečia bendruomenę pasitelkti kūrybinę fantaziją ir kurti žaismingus, šiltus ir jaukius žibintus iš fantastiškai mielos rudeninės daržovės – moliūgo.

Kartu sukursime jaukią erdvę pačioje miesto širdyje – prie Muzikinio fontano. Pačių rankomis sukurti žibintai nušvies rudenėjančių Druskininkų sutemas ir sukurs šventinę nuotaiką druskininkiečiams ir kurorto svečiams.

„Kviečiame visus – bendruomenes, mokyklas, darželius, namo ar laiptinės kaimynus, mamas, tėčius ir vaikus, draugus, darbo kolektyvus pasidaryti nedidelę šventę sau ir kitiems, pažadinti kūrybinę energiją ir atsiduoti fantazijoms. Skaptuokite, dekoruokite, dažykite, kurkite ir nustebinkite! Juk rinksime Moliūgų karalių!“ – ragina Druskininkų kultūros centro renginių vyriausioji režisierė Asta Žiurinskienė.

Jeigu šiek tiek trūksta patirties, bet norite papuošti savo kiemą ar išskaptuoti moliūgą ekspozicijai, ateikite į moliūgų skaptavimo ir dekoravimo dirbtuvėles amatų centre „Menų kalvė“.

Spalio 23 d. (penktadienį) 17 val. floristė Rūta Kazakevičienė pamokys ir padės sukurti šviečiantį moliūgą. Čia rasite ir visus reikalingus įrankius ir papildomas dekoravimo priemones. Pamokėlių kaina: turintiems savo moliūgą – 4 Eur (vaikams – 2 Eur), neturintiems moliūgo – 6 Eur (vaikams – 3 Eur). Būtina išankstinė registracija mob. 8 611 56 015.

Moliūgai – ypatinga rudens daržovė, iš kurios galima pasigaminti daugybę gardžių patiekalų. Sriubos, troškiniai, pyragai, džemai, padažai, blyneliai  – patiekalais iš moliūgų savo meniu žada papildyti ir kurorto kavinės bei restoranai.

Išskaptuotus šviečiančius moliūgus prašytume atnešti spalio 23 d. (penktadienį) nuo 11 iki 15 val. į skverelį prie Muzikinio fontano. Ten Jus pasitiks DKC darbuotojai ir padės įsikurti. Šviečiantys moliūgai bus eksponuojami spalio 23-25 d. Nepamirškite atnešti papildomų žvakučių, kuriomis pakeisime jau sudegusias.