Druskininkuose organizuojamas Lietuvos dešimties šokių čempionatas

Po įspūdingų 2022-ųjų, kai Pasaulio ir Europos čempionatuose buvo iškovoti trys aukso, keturi sidabro bei penki bronzos medaliai, Lietuvos šokėjai 2023-ųjų sezoną pradės Druskininkuose. Vasario 4 ir 5 dienomis sporto komplekse „Druskininkai“ vyks šių metų dešimties šokių čempionatas.

Vasario 4 ir 5 dienomis sporto komplekse „Druskininkai“ rengiamas šių metų dešimties šokių čempionatas, žiūrovams padovanosiantis pačias geriausias emocijas / Organizatorių nuotraukos

„Lietuvos sportinių šokių federacija per metus surengia tris nacionalinius čempionatus – dešimties šokių disciplinos, standartinių šokių ir Lotynų Amerikos šokių. Dešimties šokių čempionate varžosi patys ištvermingiausi mūsų sportininkai, nes bendroje įskaitoje vertinami visi dešimt šokių – penki standartiniai ir penki Lotynų Amerikos“, – pasakojo čempionato direktorius, LSŠF pirmasis viceprezidentas Virginijus Visockas.

Jo teigimu, kiekvienais metais pirmiausia surengiamas būtent šios disciplinos čempionatas: „Dešimties šokių čempionatą jau kelerius metus iš eilės rengiame patį pirmąjį, ir jau kelerius metus – Dzūkijoje. Prieš tai geriausius Lietuvos šokėjus svetingai priimdavo Alytus, o šiais metais džiaugiamės, kad varžybos vyks Druskininkų kurorte. Sėkmingai bendradarbiaudami su Druskininkų savivaldybe, galėsime ne tik šokėjus pakviesti po varžybų pasidžiaugti čia siūlomu poilsiu bei pramogomis, bet ir kurorto gyventojus bei svečius nustebinti puikiu reginiu.“

Ir šeštadienį, ir sekmadienį vyksiančiame čempionate varžysis jaunučių, jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų amžiaus grupių šokėjai. Sportininkai kovos dėl Lietuvos čempionato medalių bei dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos pirmenybėse, geriausieji bus apdovanoti ir specialiai įsteigtomis Druskininkų savivaldybės Mero taurėmis. Tarp šokių ant parketo pasirodys dainininkės Astos Pilypaitės grupė, Druskininkų kolektyvai.

„Kviečiame visus druskininkiečius pirmąjį vasario mėnesio savaitgalį praleisti, stebint sportinių šokių varžybas. Esame tikri, kad šokėjai nenuvils žiūrovų ir padovanos pačias geriausias emocijas“, – būsimu renginiu mūsų kurorte džiaugėsi V. Visockas.