Druskininkų vardas skambėjo ir tarp Respublikinio filmų festivalio laureatų

Tarp Respublikiniame mokinių filmų festivalyje-konkurse „Įjunk šviesą“ bei Tarptautiniame FAI piešinių konkurso „Skrydžio vakardiena ir rytojus“ laureatų – Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos, V. K. Jonyno dailės skyriaus mokinys Vincentas Akstinas.

Mokytojos A. Kalėdienė ir N. Akstinienė džiaugiasi mokinio V. Akstino pasiekimais/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotraukos

Dar praėjusių metų gruodžio 19-ąją Šiaulių Dainų progimnazijoje surengtame septintajame respublikiniame mokinių filmų festivalyje-konkurse „Įjunk šviesą“ dalyvavo 95 kūrėjai ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, bet ir mažesnėse vietovėse veikiančių įstaigų ugdytiniai. Iš viso buvo pristatyti 38 įvairaus žanro filmai.

Pirmąją festivalio nominaciją „Už tradicinį vizualinės išraiškos priemonių panaudojimą“ laimėjo Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos V. K. Jonyno dailės skyriaus mokinys Vincentas Akstinas, sukūręs filmą „Lenktynių diena“ (mokytoja – Alė Kalėdienė).

Daugkartinis konkursų dalyvis ir nugalėtojas, aistringai besidomintis automobilių modeliais, jų istorija, techninėmis savybėmis ir dabar yra susitelkęs ties baigiamuoju dailės mokyklos darbu, kuris tarsi tęsia automobilių temą. Puikus jaunojo animatoriaus pasirodymas Respublikiniame mokinių filmų festivalyje-konkurse „Įjunk šviesą“ džiugina mokyklos bendruomenę bei garsina mūsų mokyklos vardą. Animacinis filmas „Lenktynių diena“ buvo sukurtas per pusmetį trafaretine technika, reikalaujančia daug kantrybės ir kruopštumo.

Šių metų kovo 7-ąją Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje Lietuvos neformaliojo švietimo centras ir Lietuvos aeronautikos klubas organizavo tarptautinį FAI piešinių konkurso „Skrydžio vakardiena ir rytojus“ nacionalinio turo darbų parodą, pristatymą ir laureatų pagerbimo šventę.

Konkurse dalyvavo 784 mokiniai iš įvairiausių Lietuvos vietovių: Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Šilalės, Kelmės Alytaus ir kitų. Iš visų dalyvavusiųjų kiekvienoje amžiaus grupėje buvo atrinkti 25 laureatai. Tarp jų – ir mūsų mokyklos mokinys V. Akstinas, nupiešęs „Praeities ir ateities susitikimą“ (mokytoja – Neringa Akstinienė).

Šventės dalyviai namo parsivežė ne tik šaunių prizų, bet ir nuostabių prisiminimų. Labai džiaugiamės visais V. Akstino pasiekimais ir norime jam palinkėti didelės kūrybinės sėkmės tolimesniuose ateities planuose.

Parengė dailės vyr. mokytoja Alė Kalėdienė ir mokytoja Neringa Akstinienė