Druskininkų krašto žmonės kartu su viso pasaulio lietuviais giedojo tautišką giesmę

Druskininkiečiai ir savivaldybės seniūnijų gyventojai Liepos 6-ąją, karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Lietuvos Valstybingumo dieną, 21 valandą kartu su viso pasaulio lietuviais giedojo tautišką giesmę. Himnas skambėjo ir suvienijo visų seniūnijų, miestelių bei kaimų gyventojus. Šventės dieną susirinkusiuosius linksmino Druskininkų kultūros centro, seniūnijų ir pačių bendruomenių surengti pasirodymai bei pramogos.

Druskininkuose jau nuo 11 valandos visi norintys galėjo dalyvauti dviračių žygyje, kurį organizavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vaišintis kareiviška koše, stebėti kinologų dresuotų šunų pasirodymus. Popietę Vijūnėlės parke praeivių žvilgsnius traukė įvairiaspalvių aitvarų jūra. Į dangų kilo ne tik Lietuvos trispalvė, bet ir vėliava su M. K. Čiurlionio paveikslo reprodukcija.

Vakare druskininkiečius ir miesto svečius prie Pramogų aikštėje įrengtos pagrindinės miesto scenos kvietė ekspresyvioji folkloro muzikos grupė „Žalvarinis“, kuri lietuviškos muzikos garsais ir tautinėmis dainomis žadino susirinkusiųjų patriotiškumą.

O tuo metu Viečiūnuose dūdavo, griežė ir armonika visus džiugino tautiškos kapelijos „Sutaras“ muzikantai.

Leipalingiečiai prieš himno giedojimą klausėsi maestro Miko Suraučiaus atliekamų dainų ir į dangų leido trispalvius balionius.

Jovaišių kaimo bendruomenės nariai tautišką giesmę giedojo ant piliakalnio ir surengė vakaronę.

Susirinkusiems koncertavo Mantas Baltrušaitis. Stračiūnuose šventė buvo išties smagu – susirinkusius linksmino Merkinės jaunimo etnokultūros klubas „Kukumbalis“, organizuoti įvairūs žaidimai, medaus degustacija.

Prie stračiūniškių prisijungė ir pasieniečių dviračių žygio dalyviai, atvykę iš Druskininkų, ir kartu giedojo tautišką giesmę. Švendubrės kaimo gyventojai tautišką giesmę traukė prie Velnio akmens.

Ricielių kaimo gyventojai ne tik giedojo Lietuvos himną, bet ir drauge aptarė būsimus bendruomenės renginius.

Jaunimas sužaidė simbolines tinklinio varžybas, o vėliau visi šėlo diskotekoje su didžėjumi iš Vilniaus Dj Hardy. Jaskonių ir Naujasodės gyventojai iš vasaros darbų savo bendruomenės narius sukvietė ne tik tautiškai giesmei, bet ir maloniam pašnekesiui vieniems su kitais, kurio vasaros darbuose paskendusiems žmonėms dažnai pristinga.

Tautinę giesmę penktadienį giedojo ir įvairių Druskininkų įstaigų kolektyvai.

Štai centro AQUA kolektyvas Lietuvos himną giedojo ant Vandens parko stogo. Savo lankytojus maloniai nustebino ir drauge giedoti tautišką giesmę pakvietė kavinės „Forto dvaras“ darbuotojai.

Parengė Miglė Krancevičiūtė, Rimutės Viniarskaitės, bendruomenių archyvų,  Žydrūno Borodičo,  „Forto dvaro“ nuotraukos