Druskininkai kviečia į 230-ąjį gimtadienį: ryškiaspalvis karnavalas, patrakėliški vasaros ritmai ir liepsnojantis Druskonio ežeras

Jau šį savaitgalį Druskininkai visus, ištroškusius poilsio ir pramogų, kviečia linksmai ir siautulingai pasitikti vasaros pradžią – čia rengiama tradicinė Druskininkų kurorto šventė. 230-ojo kurorto gimtadienio proga miestas organizuoja turiningą, triukšmingą, spalvingą ir pilną staigmenų tikrą gimtadienio fiestą – didžiausią šventę metuose!

„Druskininkai vasarą pasitiks ypač linksmai ir griausmingai, nes visus metus švenčiame miesto 230-ąjį gimtadienį. Savo gimtadienio svečiams mes paruošėme intensyvų ir staigmenų pilną renginių maratoną, truksiantį tris dienas. Jame – žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertai, šviesų, ugnies ir specialiųjų efektų šou virš Druskonio ežero, tradicinė teatralizuota eisena ir daugybė įvairių pramogų. Kviečiame visus atvykti ir švęsti kartu su Druskininkais“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Kurorto šventę penktadienio pavakarę tradiciškai pradės spalvinga Druskininkų bendruomenių ir verslo atstovų gimtadienio eisena, kiekvienais metais nustebinanti originalumu ir džiugia nuotaika / DKC archyvo nuotrauka

Spalvingas gimtadienio karnavalas ir liepsnojantis Druskonis

Kurorto šventę penktadienio pavakarę tradiciškai pradės spalvinga Druskininkų bendruomenių ir verslo atstovų gimtadienio eisena, kiekvienais metais nustebinanti originalumu ir džiugia nuotaika. Iškilmingą šventės atidarymą Druskonio amfiteatre sambos ritmais užves keliaujanti muzikos grupė „Samba Me“, save kildinanti iš braziliškos muzikos tradicijų. Penktadienio vakaro kulminacija – jausmingas Lino Adomaičio koncertas. Jo dainose užkoduotas ne tik profesionalumas, bet ir gėrį nešanti žinutė. „Man muzika visada buvo yra ir bus kažkas daugiau, nei darbas. Man muzika – tai neatsiejama sielos dalis,“ – sakėL. Adomaitis. Pažadame – Druskonis išsilies į „Vandenynus“, išgirsime ir kitus garsiausius Lino kūrinius, priversiančius dainuoti kartu.

Vakarą vainikuos įspūdingas, specialiai Druskininkų 230-ajam gimtadieniui kuriamas, plačiausias Lietuvoje – net 230 metrų! – šviesų, ugnies ir specialiųjų efektų šou, nušviesiantis Druskonio ežerą ir priversiantis aiktelėti net visko mačiusius šventės dalyvius. Garso takelį šiam reginiui sukūrė žinomas Lietuvos radijo ir TV laidų vedėjas, muzikos prodiuseris DJ Jovani – Jonas Nainys. Pirmąją šventės dieną Druskonio amfiteatre užvedančiais ritmais pabaigs visų mėgstamas DJ Mamania.

Druskininkai vasarą pasitiks ypač linksmai ir griausmingai, nes visus metus švenčiamas miesto 230-asis gimtadienis, laukia intensyvus ir staigmenų pilnas renginių maratonas, truksiantis tris dienas / DKC archyvo nuotraukos

Pramogų aikštėje – garsiausi Lietuvos atlikėjai

Pramogų aikštėje net du vakarus kvies pasilinksminti ypatingi garsiausių Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertai pačiam įvairiausiam skoniui. Penktadienį didžiąją sceną drebins dainininkas, operos solistas Merūnas Vitulskis, svajingieji „Kamanių šilelis“, jaunosios kartos dainininkė ir dainų autorė GJan bei R&B muzikos atlikėjas Free Finga. Šeštadienio vakaras – nė kiek ne prastesnis: klausytojus džiugins lietuviško folkroko grupė „Kitava“, M.A.M.A. nominantė, alternatyvios muzikos atlikėja Petunija, muzikos ir tekstų autorius Kazimieras Likša, repo atlikėjas Konstantinas Lilas, viena žinomiausių roko muzikos grupių Lietuvoje, M.A.M.A. geriausia metų grupė ba. bei pasaulinio garso elektroninės muzikos didžėjus ir prodiuseris Dynoro.

Penktadienį visus, keliaujančius iš Druskonio amfiteatro į Pramogų aikštę, Vilniaus alėjoje pasitiks šaunieji kojūkininkai, lauks ir gatvės cirko pasirodymai, tad nuobodžiauti tikrai neteks! Visą savaitgalį pėsčiųjų takuose prie Druskininkų bažnyčios klegės didžiausia metuose amatininkų ir gardumynų mugė, kviečianti pasidairyti unikalių rankų darbo dirbinių.

Karštas savaitgalis – ištroškusiems ir poilsio, ir pramogų

Šeštadienio rytą kvepiančiame pušyne įsikūrusiame jaukiajame K. Dineikos parke medituoti pakvies gongų terapija su R. Binkausku, o papietę palinguoti ir padūkti pavadins kapelos „Gatunkas“ (Klaipėda) ir „Ratilai“ (Vilnius).

Sportiškai nusiteikusiems šventėms dalyviams šeštadienį Vijūnėlės parko aikštyne rengiami paplūdimio tinklinio, krepšinio 3×3 ir petankės turnyrai, o 11 val. Kukurūzinio (Cornhole) atstovai Druskininkų svečius ir bendruomenę supažindins su šia sporto šaka.

Druskonio amfiteatre net tris kartus bus rodomas teatro studijos „LULU“ veiksmo spektaklis su klounados elementais, šokiais ir akrobatiniais triukais „Box out of the Box“. Spektaklio aktoriai kurs situacijas, kuriose leis sau improvizuoti ne tik tarpusavyje, bet ir su žiūrovais, todėl žiūrovai šiame spektaklyje yra vienas svarbiausių elementų, kuriančių nuotaiką, atmosferą ir bendrą energetiką.

Kaip visuomet, šaunieji Druskininkų gidai Kurorto šventei paruošė įdomias ekskursines programas. Gidė Lilijana Stepanovienė pakvies kurorto gyventojus ir svečius į premjerinę ekskursiją „Ką byloja naujieji atminimo suoleliai Druskininkuose“: pasivaikščiosite vaizdingu maršrutu ir susipažinsite su iškilioms asmenybėms, kurioms šių metų balandžio mėnesį Druskininkuose atidengti skulptoriaus Romualdo Inčirausko sukurti atminimo suoleliai.

Pramogos visai šeimai – šeimos zonoje Nemuno pakrantėje, poilsis – K. Dineikos sveikatingumo parke

Nemuno pakrantėje įsikurs jauki šeimos zona, pasiūlysianti pramogų mažiems ir dideliems – vyks „Go Crazy“ edukacijos ir linksmos veiklos, visą dieną vyks spalvinimo edukacija „Kaip Čiurlionis“. Dar viena šeimos zonos viešnia – linksmoji LiukaBu, kuri pakvies į teatralizuotą muzikinį nuotykį, nukelsiantį į pasakišką pasaulį, kuriame susijungs muzika, pažintis su įvairiais personažais ir spalvų bei garsų harmonija.

Po dviejų aktyvių dienų Druskininkuose gimtadienio fiestos dalyviai sekmadienio rytą kviečiami į K. Dineikos parką atgauti jėgas jogos užsiėmime, po kurio poilsį pratęs magiška garsų kelionė su „Šviesos garsais“ – Martynu ir Egle – sakralaus bei intuityvaus garso muzikantais, savo kūryboje naudojančiais šviesos kalbą.

Paskutinį gegužės savaitgalį – visi į Druskininkus!

„Kurorto šventė yra vienas iš populiariausių Druskininkų renginių, kasmet tobuliname jo programą, vis pasiūlome ką nors naują. Renginiai vyksta įvairiose kurorto erdvėse ir yra nemokami. Druskininkų 230-ajam gimtadieniui ruošėmės ypač atsakingai, tad puikiai praleistas laikas, įdomus, daug įspūdžių padovanosiantis savaitgalis – Jums garantuotas. Mano žiniomis, laisvų apgyvendinimo vietų dar turime, tačiau jos intensyviai rezervuojamos, tad visi, norintys vasarą pasitikti Druskininkų gimtadienyje, turėtų paskubėti“, – sakė Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė.

Gilias tradicijas puoselėjanti Druskininkų kurorto šventė džiugins nemokamų pramogų gausa, staigmenomis ir kvapą gniaužiančiais inovatyviais šou. Pasitikime vasarą spalvinguose ir žydinčiuose Druskininkuose, pripildę širdis džiaugsmo ir nuostabos emocijomis – laukia nepakartojama ir unikali patirtis!

Priimti svečius ruošiasi Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, „Eglės sanatorija“, „Grand SPA Lietuva“, „Mineral SPA Draugystė”, „East Island“ ir kitos poilsio, sveikatinimo bei grožio paslaugas teikiančios įstaigos, svečius pasiruošę priimti ir stalus lauko terasose dengia picerija „Sicilija“, restoranai „Elingas“ ir „Etno Dvaras“, „Dangaus skliautas“, kitos kavinės ir restoranai, desertus kepa kepyklėlė „Boulangerie“, keleivių smagiam pasiplaukiojimui Nemunu lauks laivai.

Sekite informaciją Druskininkų socialiniuose tinkluose, kur bus paskelbti eismo pakeitimai ir visos renginio naujienos.

Druskininkų kultūros centro informacija