„Dosado“ šokių šventėje – ovacijos ir susižavėjimo šūksniai

Žiūrovų ovacijos, susižavėjimo šūksniai „Bravo!“, plačios šypsenos ir net džiaugsmo ašaros lydėjo praėjusį penktadienį Druskininkų jaunimo užimtumo centre šokių studijos „Dosado“ organizuotą šokių festivalį.

Pilnutėlėje salėje šokio švente džiaugėsi atlikėjų tėveliai, artimieji, draugai, druskininkiečiai ir kurorto svečiai, šokio entuziastai, Druskininkų savivaldybės atstovai. Renginio organizatorius ir žiūrovus pasveikinęs Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius šokių studijos „Dosado“ įkūrėjui bei vadovui Povilui Lapinskui perdavė Druskininkų savivaldybės Ričardo Malinausko padėką už nuoširdų ir profesionalų požiūrį į savo darbą, meistriškumą bei pasiekimus, kurie garsina Druskininkų vardą.

Scenoje karaliavo šiuolaikiniai bei sportiniai šokiai, atliekami suaugusiųjų ir vaikų kolektyvų, solistų. Šokio šventėje savo pasirodymus žiūrovams dovanojo druskininkiečiai ir Varėnos bei Alytaus miestų kolektyvų šokėjai, lankantys studiją „Dosado“, Druskininkų kultūros centro šiuolaikinių šokių studijos „Opus“ (vad. Jolita Kielienė) atlikėjos. Įvairių Lietuvos konkursų ir projektų dalyvių atliekamos dainos gražiai įsipynė į šokio sūkurį: solisčių Viktorijos Čeplikaitės, Evitos Cololo (mokyt. R. Balkaitienė), Godos Debesiūnaitės (mokyt. V. Žilinskienė), Patricijos Mickutės muzikavimas sužavėjo gausiai susirinkusią publiką. Jaunatviškos improvizacijos ir šventiško nusiteikimo nestokojo renginio vedėjas, vienas iš „Dosado“ šokėjų Arnas Varanius, smagiai ir šmaikščiai bendravęs su publika.

Po įspūdingo drauge su vokaliste Evita finalinio visų šokėjų atlikto „Merengue“, studijos „Dosado“ vadovas P. Lapinskas padėkojo savo auklėtiniams, festivalio žiūrovams ir rėmėjams: „Šokis man – savotiška kalba. Pažinimas. Atradimo jausmas.

Mokyti kitus, stebėti juo šokančius scenoje – neapsakomas jaudulys, bet kartu ir neįkainojamas džiaugsmas. Dėkoju visiems, kurie tiki manimi; kurie drąsiai žengia drauge, atiduodami save šokiui. Man tai didžiulė dovana, AČIŪ tariu savo šokėjams. Dėkoju ir visiems susirinkusiems: dėmesys, plojimai ir šypsenos yra pats geriausias įvertinimas mus visiems!“

„Dosado“ vadovo padėka ir simbolinės atminimo dovanos buvo įteiktos jau paskutinius metus šokių studiją lankančioms dvyliktokėms. Abiturienės P. Lapinskui padėkojo ne tik už įskiepytą meilę šokiui, bet ir už įgytas charakterio, atkaklumo ugdymo pamokas, tobulinant šokio įgūdžius. Už kantrybę ir profesionalumą, ugdant mažuosius šokėjus, P. Lapinskui dėkojo ir būrys tėvelių, susirinkusių į šokio šventę.

P. Lapinsko vadovaujama šokių studija „Dosado“, kurioje šiuolaikinių bei sportinių šokių mokomi vaikai, jaunimas ir suaugusieji, veikia jau šeštus metus. „Dosado“ P. Lapinskas vadina įgyvendinta svajone, kurią jis ėmėsi puoselėti, tuoj po studijų Lietuvos sporto universitete grįžęs gyventi į gimtuosius Druskininkus. Dabar studijos padaliniai veikia ir Alytuje bei Varėnoje. Talentingo trenerio ugdomi jaunieji šokėjai dalyvauja miestų šventėse, skina laurus šokių čempionatuose Lietuvoje bei užsienyje. P. Lapinskas, pats, kaip šokėjas, sukaupęs nemenką sceninę patirtį, sako, kad dabar jam svarbiau perteikti sukauptą patirtį savo vaikų ir jaunimo kolektyvams – kad jie tobulėtų, išeitų į sceną. Todėl didžiausią dalį laiko ir visas savo žinias skiria jiems. „Dosado“ vadovui svarbu, kad šokėjai jaustųsi lyg vienos šeimos nariai, bendrautų tarpusavyje.

Todėl yra tradicija rengti bendrus visų trijų miestų šokėjų susitikimus, drauge švęsti senųjų metų palydas, sezono uždarymą.

Šiuolaikinių bei sportinių šokių festivalį surengti padėjo rėmėjai: Druskininkų savivaldybė, gėlių salonas „Floros melodija“, „Akvilė“, Druskininkų „Kolonada“, „Varėnos pienelis“, UAB „Lieruva“, informacinis rėmėjas – „Mano Druskininkai“.

Akimirkos iš „Dosado“ studijos šiuolaikinių bei sportinių šokių festivalio Jaunimo užimtumo centre/„Dosado“ archyvo nuotraukos

Ramunė Žilienė