Atidaryta paroda „KŪRYBA – RAKTAS Į GYVENIMĄ“ – kviečiame apsilankyti

Birželio 10 d. Druskininkų amatų centre „Menų kalvė“ atidaryta paroda „Kūryba – raktas į gyvenimą“. Parodos autoriai – druskininkiečiai, savo gabumus ir gebėjimus atradę per užimtumo skatinimo ir motyvavimo projektą.

Druskininkų savivaldybė kartu su Užimtumo tarnyba prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Alytaus miesto, Akmenės, Pagėgių, Panevėžio miesto ir Šilutės savivaldybių administracijomis ir 7 nevyriausybinėmis organizacijomis nuo 2020 m. įgyvendina iš Europos socialinio fondo lėšų finansuojamą projektą „Užimtumo skatinimo ir motyvavimo paslaugų nedirbantiems ir socialinę paramą gaunantiems asmenims modelis“. Projekto tikslas – padėti nedirbantiems asmenims grįžti į darbo rinką ir aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

Menininkės atskleidė tapybos ant šilko, keramikos ir kitų menų paslaptis / Druskininkų savivaldybės archyvo nuotrauka

Druskininkų savivaldybės administracija nuo praėjusių metų gruodžio organizuoja sociokultūrines veiklas darbo ieškantiems asmenims.

Projekto dalyviai lankė keramikos, kalvystės, tapybos ant šilko, taškavimo, netradicinių žaliavų panaudojimo ir gamybos, dirbinių iš odos gamybos užsiėmimus.

Užsiėmimų metu 40 asmenų kūrė įvairius dirbinius, mokėsi laiko planavimo,  tobulino bendravimo įgūdžius.

Profesionalių menininkų pagalba dalyviams pavyko sukurti įspūdingus dirbinius.

Daiva Stoncelienė su dalyviais dirbo Viečiūnų bendruomenės centre ir per meną, kūrybą siekė stiprinti dalyvių pasitikėjimą savimi, labiau pažinti save.

Profesionalių menininkų pagalba dalyviams pavyko sukurti įspūdingus dirbinius / Druskininkų savivaldybės archyvo nuotraukos

Odos gamybos meistrė Viltė Gudzinskienė padėjo dalyviams sukurti gaminius iš odos.

Menininkės Rūta Burbulė ir Indrė Svirskaitė atskleidė tapybos ant šilko bei keramikos paslaptis.

Antanas Vailionis Jovaišių bendruomenės centre užsiėmimų „Netradicinių žaliavų panaudojimas ir gamyba“ metu, mokė dalyvius kurti produktus iš antrinių žaliavų.

Parodos atidaryme Druskininkų savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Marytė Sasnauskaitė padėkojo visiems už bendradarbiavimą sprendžiant socialines problemas.

Užimtumo tarnybos Druskininkų skyriaus vedėja Danutė Naujalienė pasidžiaugė naujomis galimybėmis darbo ieškantiems asmenims.

Užsiėmimus vedę lektoriai pasidalino savo patirtimi ir veiklų metu kilusiais iššūkiais. Menininkės Rūta Burbulė ir Indrė Svirskaitė įteikė dalyviams padėkas.

Projekto dalyvė Rožė Šavelskienė pasidalino savo pasiekimais ir dėkojo kalvystės meistrui Juozui Kavaliauskui už įkvėpimą planuodama toliau vystyti šią veiklą.

Paroda „Kūryba – raktas į gyvenimą“ bus eksponuojama iki 2022 m. birželio 25 d., kviečiame apsilankyti.