Tarptautinis tapybos pleneras duris pravėrė „Eglės sanatorijoje“ jau XII kartą

„Eglės sanatorija“ nuo pat jos įkūrimo pradžios pabrėžė tamprų ryšį tarp sveikatos ir meno, kad ne vien gydomosios procedūros ir supanti gamta sveikatina žmogų – didelę reikšmę asmens savijautai turi ir meno galia, estetinis pasitenkinimas bei turiningai leidžiamas laikas. Jau XII kartą vykstantis tarptautinis tapybos pleneras kaip ir kasmet rugpjūčio mėnesį duris pravėrė „Eglės sanatorijoje“.

Šiųmečio plenero dalyviai – žinomi Lietuvos dailininkai ir svečiai iš Latvijos: Dalia Kasčiūnaitė, Valentinas Antanavičius, Rimas Bičiūnas, Bronius Gražys, Arvydas Kašauskas, Mindaugas Skudutis, Romualdas Balinskas, Agnija Germane (Latvija), Ramūnas Grikevičius, Jonas Daniliauskas, Maris Čačka (Latvija), Vaidotas Janulis ir Mykolė Ganusauskaitė.

Atvirų durų diena ir parodos atidarymas

Per jau antrą dešimtmetį vykstantį tapybos plenerą sanatorijoje susiformavo tradicija, atverianti duris į kūrybos užkulisius ir leidžianti sanatorijos svečiams bei plačiajai visuomenei susipažinti, pabendrauti su dailininkais ir pasižvalgyti į paveikslų kūrybos procesą – tai atvirų durų diena. Ji šiais metais numatyta rugpjūčio 22 dieną 15:00–18:00 administraciniame „Eglės sanatorijos“ pastate (įėjimas nemokamas).

Pleneras bus vainikuojamas parodos atidarymu, kuriame bus eksponuojami viso plenero metu gimę menininkų darbai, vėliau liekantys puošti sanatoriją ir džiuginti lankytojų širdis. Rugpjūčio 26 d. 11:00 Druskininkų miesto gyventojai ir svečiai bei sanatorijos klientai vieni pirmųjų pamatys per dvi kūrybines savaites tapybos meistrų sukurtus darbus (įėjimas nemokamas).

Šio plenero kulminacija taps ir pirmą kartą sanatorijos istorijoje išleistas meno albumas – „Meno kūriniai „Eglės sanatorijoje“. Per 50 gyvavimo metų, sanatorija sukaupė solidžią meno kūrinių kolekciją, kuri puošia sanatorijos interjerą ir eksterjerą. Albume „Meno kūriniai „Eglės sanatorijoje“ pristatomi išskirtiniai Lietuvos dailės klasikų kūriniai ir antrą dešimtmetį organizuojamų tarptautinių tapybos plenerų didžiųjų menininkų darbai – organiškai į sanatorijos architektūrą ir įvairias erdves įsilieję keraminiai pano, dekoratyvinės skulptūros, vitražai, grafikos lakštai ir tapybos darbai.

Daugiau informacijos telefonu +370 (313) 60 220 arba sanatorija.lt

Adresas: Eglės g. 1, Druskininkai