Nemokamas kino seansas Druskininkuose: komedija apie lenkiškas Kūčias

Tris mėnesius populiariausius „Kino pavasario“ filmus nemokamai rodantis projektas „Kino karavanas“ vėl atvyksta į Druskininkus. Rugpjūčio 18 d. 20.30 val. Pramogų aikštėje bus galima išvysti lietuviškai įgarsintą, iki ašarų juokingą lenkų debiutą „Tyli naktis“.

 

Praėjusių metų „Kino karavano“ seansuose sulaukta per 10 tūkst. žiūrovų. Iš jų metu atliktų apklausų matyti, kad daugelis žmonių pirmą kartą dalyvavo „Kino karavano“ nemokamuose rodymuose, o kiti sugrįžo ne po pirmą ir ne po antrą kartą. „Apklausos parodė, kad žmonės dar tik atranda seansų po atviru dangumi fenomeną. Tad su malonumu ir šiemet prisidedame prie šio kilnaus projekto“, – kalbėjo pagrindinio partnerio, sūrio užkandžio RAMBYNO®, atstovai.

 

Graudžiai juokingos lenkų kalėdos

Lenkų komedijoje „Tyli naktis“ rodoma, kaip užsienyje gyvenantis ir dirbantis Adamas (vaidina praėjusiais metais „Kino pavasaryje“ viešėjęs garsus lenkų aktorius Dawidas Ogrodnikas) sugrįžta švęsti Kalėdų pas savo didelę šeimą, gyvenančią Rytų Lenkijos kaime. Iš pradžių vyras slepia tikrąsias sugrįžimo priežastis, bet giminaičiai vienas po kito įtraukiami į jo planus. Adamo tėvas, brolis, sesuo su vyru – visi turi reikšmingą vaidmenį jo schemoje. Įtampa vis auga ir situacija dar labiau paaštrėja, kai Adamas paskelbia apie šeimos pagausėjimą. Nuo šio momento prasideda tradicinis (ne tik) lenkiškas šventimas – taurelių kilnojimas. Nė vienas šeimos narys net neįtaria, kad šis Kūčių vakaras pakeis jų visų gyvenimus.

„Iki ašarų juokingas ir iki supratingo šypsnio graudus. Kodėl verta žiūrėti, kaip lenkų šeimyna kažkur visai netoli Lietuvos švenčia Kalėdas? Todėl, kad šiame iki skausmo pažįstamame šventime slypi labai svarbi užduotis – pasimokyti žiūrėti į veidrodį, gebėti priimti tą atspindį ir kartu pasijuokti“, – sako „Kino pavasario“ programos sudarytoja Mantė Valiūnaitė.

 

„Kino karavano“ seansai Druskininkų Pramogų aikštėje: rugpjūčio 18 d. 20.30 val. komedija „Tyli naktis“; rugsėjo 6 d. 20 val. filmas visai šeimai „Gražuolė ir Sebastianas“.

Penktą kartą organizuojamą „Kino karavaną“ judėti į priekį skatina noras kokybišką, autorinį kiną padaryti lengvai prieinamą kuo platesnei, įvairaus amžiaus auditorijai, skirtingiems socialiniams sluoksniams. Supažindinant Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su naujausiais pripažintų kino menininkų darbais, turtinamas kultūrinis Lietuvos regionų gyvenimas ir mažinama jų socialinė atskirtis.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos.

Organizatorių informa