„Lietuvos balso“ žiūrovų širdis pavergė druskininkietė Evita Cololo

Sekmadienio vakarą tiesioginio balsavimo metu išrinkta populiaraus muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ superfinalo nugalėtoja – atlikusi dainą „American Boy“ ir pelniusi daugiausia žiūrovų balsų, ja tapo druskininkietė Evita Cololo. Dėl geriausiojo titulo varžėsi dvylika stipriausių projekto dalyvių, tačiau pergalę, pavergusi televizijos žiūrovų širdis, šįkart šventė Evita. Ji laimėjo ir LNK įsteigtą piniginį prizą – 15 tūkstančių eurų.

Šiųmečio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja tapo druskininkietė E. Cololo/Aleksandro Leonov nuotrauka

– Koks jausmas apėmė, kai tapai „Lietuvos balso“ nugalėtoja?

Kažkaip kitaip nesijaučiu. Esu laiminga, sulaukusi didelio palaikymo ir laimėjusi šį projektą. Dabar krūvis – didesnis, sulaukiu ir daugiau žiniasklaidos dėmesio, taip pat ir iš žmonių socialiniuose tinkluose.

Užsiregistravau į „Lietuvos balsą“ ekspromtu. Galima sakyti, privertė mano mama Inga ir nuostabiausia mokytoja Ronata Balkaitienė. Net nemaniau, kad nueisiu taip toli.

Mano kelias projekte buvo visoks, ir per tą laiko visko nutiko mano gyvenime. Tačiau gyvenimas atima ir duoda. Taip buvo ir bus… Pirmuosiuose trijuose etapuose viskas priklausė nuo mokytojų pasirinkimų, tačiau nesitikėjau, kad tiek daug jūsų palaikymo sulauksiu balsavimo metu.

– Ką jautei, žinodama, kad Tave tikrai labai aktyviai palaiko druskininkiečiai? Net meras pakvietė už Tave balsuoti.

Aš esu labai dėkinga visiems druskininkiečiams ir, žinoma, merui Ričardui Malinauskui už labai stiprų palaikymą.

Iš tiesų tų palaikančiųjų buvo tiek daug! Tikrai nuostabus jausmas apima, kai palaiko kraštiečiai.

Ačiū visiems balsavusiems ir prisidėjusiems prie šios mano pergalės. Ačiū mokytojai ir draugei Ronatai, kuri niekados manęs nepaleido.

– Kokios patirties įgijai projekte? Ar sutikai naujų draugų?

– Projekteįgijau muzikinių žinių, susipažinau su puikiais mokytojais, susibendravau su kitais dalyviais.  Su kai kuriais ir dabar palaikome artimus ryšius.

Kas buvo sunkiausia ir kas teikė daugiausia džiaugsmo?

Sunkiausia man buvo gana ilgoka pertrauka tarp projekto etapų. Dėl karantino viskas šiek tiek užsitęsė, buvau „iššokusi iš vėžių“. Bet pavyko grįžti atgal. Buvo smagu vėl susitikti su visa komanda ir atlikti tą ilgai lauktą pasirodymą. Tikrai labai džiugu yra sulaukti didelio palaikymo iš aplinkinių viso projekto metu.

– Kaip renkiesi repertuarą? Susidaro įspūdis, kad gali padainuoti beveik viską… Ir tau tai puikiai pavyksta!

Mano repertuaras laviruoja. Esu išbandžiusi save skirtingose stilistikose. Tačiau ateityje, ko gero, pasirinksiu kurią nors vieną, pagrindinę.

– Koks atlikėjas yra Tavo mylimiausias?

Neturiu mylimiausio atlikėjo. Mane įkvepia daugybė skirtingų dainininkų. Iš kiekvieno gaunu vis ką nors naujo ir skirtingo.

– Kas rūpinasi tavo sceniniu įvaizdžiu?

Savo sceniniu įvaizdžiu dažniausiai rūpinuosi pati, tačiau projekto metu prie to prisidėjo ir stilistė Milda Metlovaitė.

5-ojo ir 7-ojo „Lietuvos Balso“ sezonų nugalėtojos – Evita ir Monika Marija/Asmeninio archyvo nuotrauka

– Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad savo pasirodymą skyrei šviesaus atminimo savo tėčiui…

Taip, pasirodymas buvo skirtas jam. Tėtis norėjo, jog eičiau muzikiniu keliu.

Miela ir graudu, bet tėtis, atostogaudamas Ispanijoje, nupirko man „The Voice“ auksinį mikrofoną-kvepalus… Mama, grįžusi namo, man jį perdavė. Kažkoks lemtingas ženklas… Skiriu pergalę visiems, tačiau labiausiai – savo mylimam tėčiui… Man labai jo trūksta, bet jaučiu, kad jis mane saugo.

– Kas labiausiai Tave palaiko per pasirodymus? Kas tie ištikimiausi fanai?

Nemėgstu žodžio fanai. Palaikančiųjų ir prijaučiančių mano muzikai žmonių auditorija vis dar formuojasi. Tikslaus atsakymo neturiu. Žinoma, mane labai palaiko draugai ir artimieji. Tikriausiai jie ir džiaugiasi už mane labiausiai.

Esu labai nuoširdžiai dėkinga mylimiausiai ir brangiausiai mamai, močiutėms, seneliams, dėdėms, tetoms ir visai šeimai. Ačiū tėčiui… Už viską, ką man gyvenime davė ir ko išmokė…

– Viena tavo svajonė išsipildė, tapai projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja. Kokius tikslus dabar sau keli?

Dabar toliau eisiu muzikos keliu. Leisiu savo muziką. Labai toli į ateitį dar nežiūriu. Pirmiausia reikia pabaigti mokyklą.

– Ar lieka laiko ruoštis egzaminams?

Muzikos egzaminas jau išlaikytas. Beliko lietuvių bei anglų kalbos egzaminai. Nemanau, kad repeticijos labai pakišo koją, jiems besiruošiant.

– Ką dar mėgsti veikti, kai nedainuoji?

Aš labai mėgstu būti gamtoje, žvejoti, siūti. Myliu Druskininkų miškus ir ežerus.

– Ar jau žinai, kur išleisi laimėtą piniginį prizą?

Esu susiplanavusi, kur bus išleisti laimėti pinigai – jiems visada yra kur būti panaudotiems… Kraustysiuosi į Vilnių. Taigi kainuos buto nuoma, pragyvenimas, muzikos įranga…

– Dabar būsi dar labiau žinoma ir atpažįstama. Ar tai nebaugina?

Aš savęs nesureikšminu. Suprantu, kad dabar daugiau būsiu viešumoje. Bet reikės išmokti su tuo susigyventi ir stengtis išlikti savimi.

Tiesioginę televizijos transliaciją stebėję druskininkiečiai kartu su Evita džiaugėsi jos pergale

Laima Rekevičienė