Konkursuose – Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinių sėkmė

Karantino sąlygos ir nuotolinis mokymas – ne kliūtis mūsų mokyklos darbštiems ir atkakliems mokiniams tobulėti bei siekti meno aukštumų. Tą jie kaskart įrodo, dalyvaudami nuotoliniuose konkursuose ir džiugindami savo pasiekimais.

Konkurse ,,Etiudas ir ne tik“ II-osios vietos laureatų diplomus pelnę K. Veščiovaitė, A. Katčenkaitė, III-osios vietos laureatų diplomus pelniusios L. Žūkaitė, E. Bujokaitė, diplomus pelniusios D. Mataitė, D. Sobol, padėkos raštus gavę O. Krivenokas, M. Koženevskytė su mokytojomis J. Bujokiene, A. Vilčinskiene, N. Kalvaitiene, I. Bieliukiene/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Vasario 1-5 dienomis Utenos meno mokykloje surengtas virtualus jaunųjų atlikėjų konkursas „Naujieji atradimai“ sulaukė 1163 dalyvių iš 103 Lietuvos ugdymo įstaigų ir tapo vienu iš didžiausių tokių Lietuvos nuotolinių muzikinių renginių. Juo buvo siekiama įgalinti virtualią erdvę naujųjų talentų atradimui, vaikų atlikimo džiaugsmo ir meistriškumo puoselėjimui. Pasak renginio organizatorių, konkurso dalyviai sukūrė šansą pamatyti visą muzikuojančią Lietuvą.

Konkurso „Copenhagen Stars“ I-osios vietos laureatai N. Matulevičiūtė ir A.Navickas, II-osios vietos laureatės D. Mataitė ir J .Katauskaitė, mokytojos N. Kalvaitienė ir J. Bujokienė/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Konkuruoti su tokiu dideliu kiekiu varžovų buvo nepaprastai sunku, bet kartu ir įdomu. Galime pasidžiaugti, kad visi šiame konkurse dalyvavę Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtiniai pasirodė puikiai ir pelnė apdovanojimus. Antros klasės mokinė Sofija Jacevič solistų kategorijoje tapo laureate – užėmė 2-ąją vietą (mokytoja Gražina Vosylienė, koncertmeisteris Tauras Olšauskas). Antros klasės mokinė Gabrielė Garbutė fortepijono A kategorijoje tapo diplomante, trečios klasės mokinė Smiltė Vitkauskaitė fortepijono B kategorijoje tapo diplomante. Laureatėmis tapo dvi mūsų mokyklos mokinės – šeštos klasės mokinė Dorotėja Bachtijeva, fortepijono C kategorijoje iškovojusi 3-ąją vietą (mokytojas T. Olšauskas), ir šeštos klasės mokinė Ausma Dambauskaitė, fortepijono B kategorijoje laimėjusi 2-ąją vietą (mokytoja Aušra Vilčinskienė).

Vasario 19-21 dienomis Kopenhagoje (Danija) organizuotas tarptautinis konkursas ,,Copenhagen Stars 2021“. Pagal dalyvių skaičių ir šalių įvairovę šį konkursą drąsiai galima būtų vadinti „Grand“ konkursu – jame dalyvavo daugiau kaip 600 atlikėjų iš viso pasaulio. Mūsų mokyklai šiame konkurse atstovavo antros klasės mokinė Neila Matulevičiūtė, penktos klasės mokinė Jorūnė Katauskaitė, šeštos klasės mokinys Augustas Navickas (mokytoja Nona Kalvaitienė) ir trečios klasės mokinė Daina Mataitė (mokytoja Jūratė Bujokienė). Džiugu, kad visi keturi jaunieji pianistai tapo laureatais ir buvo apdovanoti ne tik laureatų diplomais, bet ir medaliais. N. Matulevičiūtė tapo 1-osios vietos laureate ir pelnė aukso medalį, A. Navickas tapo 1-osios vietos laureatu ir taip pat buvo apdovanotas aukso medaliu (mokytoja N. Kalvaitienė). D. Mataitė tapo 2-osios vietos laureate ir pelnė sidabro medalį (mokytoja J. Bujokienė), J. Katauskaitė tapo 2-osios vietos laureate ir taip pat pelnė sidabro medalį (mokytoja N. Kalvaitienė).

Konkurso „Naujieji atradimai“ II-osios vietos laureatės S. Jacevič ir A. Dambauskaitė, III vietos laureatė D. Bachtijeva, diplomantės G. Garbutė ir S. Vitkauskaitė, jų mokytojai G. Vosylienė, A. Vilčinskienė ir T. Olšauskas/M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Kovo 8-10 dienomis Alytaus rajono meno ir sporto mokykla surengė XVIII-ąjį Lietuvos virtualų jaunųjų pianistų konkursą „Etiudas ir ne tik“. Renginyje dalyvavo 133 pianistai iš visos Lietuvos. Šiame konkurse dalyvavo devyni mūsų mokyklos jaunieji pianistai: antros klasės mokinys Oskaras Krivenokas, ketvirtos klasės mokinė Elzė Krasnickaitė, šeštos klasės mokinė Miglė Koženevskytė (mokytoja N. Kalvaitienė), antros klasės mokinė Liepa Žūkaitė (mokytoja A. Vilčinskienė), antros klasės mokinė Elinga Bujokaitė (mokytoja Sondra Milušauskaitė), trečios klasės mokinė D. Mataitė (mokytoja J. Bujokienė), šeštos klasės mokinė Kotryna Veščiovaitė, šeštos klasės mokinė Danielė Sobol ir septintos klasės mokinė Austėja Katčenkaitė (mokytoja Ilona Bieliukienė).

Šio konkurso tikslas – skatinti mokinius kūrinius atlikti techniškai, meniškai, muzikaliai. Tai reikalauja iš mokinių daug kantrybės, darbo ir ištvermės. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mokyklos jaunieji pianistai šiame konkurse pasirodė sėkmingai. 2-osios vietos laureato diplomus iškovojo Kotryna Veščiovaitė ir Austėja Katčenkaitė (mokytoja Ilona Bieliukienė), 3-osios vietos laureato diplomus iškovojo Liepa Žūkaitė (mokytoja A. Vilčinskienė) ir E. Bujokaitė (mokytoja S. Milušauskaitė), diplomus pelnė D. Mataitė (mokytoja J. Bujokienė), E. Krasnickaitė (mokytoja N. Kalvaitienė) ir D. Sobol (mokytoja I. Bieliukienė). Padėkos raštais buvo apdovanoti O. Krivenokas ir M. Koženevskytė (jų mokytoja N. Kalvaitienė).

Sveikiname konkursų dalyvius, juos parengusius mokytojus bei dalyvių tėvelius! Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų mokyklos mokiniai Druskininkų vardą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija