Į Čiurlionio miestą grįžta festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“

M. K. Čiurlionio kūrybos puoselėtojas, tyrinėtojas, menotyrininkas Adelbertas Nedzelskis, paprašytas tarti žodį apie didįjį Lietuvos menininką jo vardo festivaliui Druskininkuose rašo: „… kai pradėjo Pasaulį suvokti, kai išgirdo pušų kalbą, įsiminė dangaus ir vandens spalvas, išgirdo miško muziką, kvapą gniaužiančią Raigardo slėnio erdvę, visa esybe įkvėpė kaimo moterų dainuojamų dainų graudų turinį – tai jau buvo visam gyvenimui besąlygiškai pamilti Druskininkai.“

Pamilo Druskininkus, tampriai suaugo su Čiurlionio gyvenimu ir kūryba, įsipynė į kurorto kultūrinį gyvenimą nuo 2003 m. Lietuvos muzikų rėmimo fondo kartu su Druskininkų savivaldybe rengiamas tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“. Šiųmečiam festivaliui, kaip ir visiems kultūros ir meno renginiams, nebuvo galimybės pristatyti druskininkiečiams ir kurorto svečiams tradicinę plačią profesionaliojo meno programą. Tačiau, atsitraukus grėsmėms, bet laikantis vis dar galiojančių saugumo reikalavimų, nuo birželio 27 d. į Čiurlionio miestą festivalis grįžta.

Per 50 profesionaliosios muzikos meistrų ir jaunų talentingų atlikėjų – solistų, meno kolektyvų atliks didžiojo Lietuvos genijaus, jo amžininkų, šiuolaikinių meno kūrėjų kūrinius, gerbėjus pakvies į koncertus ir renginius Druskininkų bažnyčioje, Miesto muziejuje, viešojoje bibliotekoje, „Grand SPA Lietuva“ bei M. K. Čiurlionio meno mokykloje.

Meistriškumu, turtingomis klasikinės muzikos programomis džiugins pripažinti meno kolektyvai: Čiurlionio kvartetas, ansamblis „Lietuvos Jeruzalė“, Lietuvos kariuomenės orkestras, žinomi Lietuvos ir iš užsienio atvykę „Sugrįžimų“ festivalio dalyviai – dainininkai, vargonų muzikos meistrai, kiti instrumentininkai. Rengiamas E. Mieželaičio, skyrusio didžiulę pagarbą ir dėmesį M. K. Čiurlionio kūrybai, jos puoselėjimui, kūrybos vakaras, bus pristatyta naujausia jo kūrybai ir tik ką praėjusioms (2019 m.) poeto šimtosioms gimimo metinėms skirta E. Baliutytės-Riliškienės knyga „Eduardas Mieželaitis“. Skambės poetinis žodis, Druskininkų „Bočių“ dainos, jaunųjų smuikininkų atliekama muzika. M. K. Čiurlionio meno mokykloje bus pristatyti Druskininkų jaunųjų kūrėjų – dailininkų, literatų konkurso „Čiurlioniška Raigardo slėnio legenda“ dalyvių –  darbai, ryškiausių darbų autoriai bus apdovanoti prizais.

Druskininkiečius ir kurorto svečius birželio 27 d., šeštadienį, 19.30 val. Druskininkų bažnyčioje pasitiks festivalio Pradžios koncertas su garsiais ir visada laukiamais atlikėjais – Vytautu, Egle, Ieva Barbora Juozapaičiais. Bilietus į šį ir kitus bažnyčioje vyksiančius festivalio koncertus įsigyti galima koncerto vietoje prieš 1 val.

Ačiū visiems atlikėjams, partneriams, rėmėjams ir bičiuliams už visa tai, ką bendromis pastangomis darome vardan M. K. Čiurlionio kūrybos puoselėjimo ir sklaidos.

Maloniai lauksime ištikimų klausytojų druskininkiečių ir atvykstančių kurorto svečių.

LMRF informacija