Druskininkuose viskas „Tai bent!“ – ir miesto eglė, ir Kalėdų senelio rezidencija, ir eglučių parkas

„Tai bent šviesa!“ – skandavo tūkstančiai druskininkiečių ir kurorto svečių, šeštadienio vakarą susirinkusių Pramogų aikštėje į „Tai bent!“ šventės pradžią. Čia organizuota karšta, ugninga ir originali Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija. Šiemet šventė simbolizavo šviesos ir tamsos kovą, kurią scenoje įprasmino „Viduramžių“ kariai, parodę ugnies šou. Tada į sceną buvo pakviestas Senelis Kalėda, į šventę atkeliavęs specialiu elektriniu automobiliu, pažymėtu vardiniu numeriu „KALĖD4“.

Šeštadienį įžiebta pagrindinė Druskininkų Kalėdų eglė / Roberto Kisieliaus nuotrauka

Nušvito eglė ir Gydyklų parkas

Į šventę atvykusiuosius pasveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, padėkojęs druskininkiečiams už bendrus darbus ir palinkėjęs šiltų švenčių. Meras kartu su Seneliu Kalėda, pritariant puikiai nusiteikusiai miniai ir garsiausiai šaukiantiems mažiesiems, skandavo – „Tai bent šviesa!“. Lazeriams nušvietus deimantinę eglės karūną, švilpiant spalvingiems fejerverkams, buvo įžiebta pagrindinė Druskininkų eglė, sužibusi tūkstančiais spalvas keičiančių švieselių. Šventinį apdarą eglė keitė kas 30 sekundžių.

Pramogų aikštėje įsikūrė šventinis miestelis su įspūdingais atrakcionais, kokių druskininkiečiai ir kurorto svečiai čia dar nebuvo matę.

Šalia pagrindinės eglės, Gydyklų parke lankytojus džiaugtis šventėmis pakvietė tradicinis kalėdinių kompozicijų parkas, kuriame pasakų tema sukurtas šventines instaliacijas įrengė net 70 kurorto įstaigų, organizacijų, seniūnijų, mokyklų, vaikų darželių.

Maloniai nuteikė ir legendinio Druskininkų muzikinio fontano vanduo, šaltyje „sustingęs“ sidabrinėmis gijomis. Ant savivaldybės pastato fasado spalvinga 3D projekcija pasakojo nuotaikingą Kalėdų istoriją – surengti net penki įspūdingi vaizdo ir garso spektakliai.

Susirinkusieji į šventę dosniai dalijosi gerumu – ragavo karštos Druskininkų maltiečių sriubos ir paaukojo vargingiau gyvenantiems žmonėms. Akcijos metu buvo suaukota 750 eurų.

Renginio akimirkas užfiksavo Robertas Kisielius

Eisena keliavo į „Snow Areną“

Šiemet Druskininkų šventiniai renginiai vyksta dviejose vietose – Pramogų aikštėje ir „Snow Arenoje“, kurioje įsikūrė „Tai Bent“ Kalėdų Senelio rezidencija. Čia persikraustė šventinio TV Kalėdų serialo kūrėjų komanda kartu su elfais ir visais stebuklingo Kalėdų miško gyventojais.

„Tai Bent!“ Kalėdų Senelio rezidencijoje laukiami visi – ir maži, ir dideli. Ir, ten nuvykę, tikrai pamatysite daugiau nei TV ekrane!

Sekmadienį Druskininkuose toliau tęsėsi šventiniai renginiai. Vidurdienį Pramogų aikštėje šėliojo „Tai bent“ Kalėdų serialo herojai – linksmai nusiteikę elfė ir elfas. Jie surikiavo į aikštę susirinkusių druskininkiečių ir kurorto svečių eiseną, kuri pajudėjo link „Lynų kelio“ stotelės.

Susėdę į keltuvų kabinas, elfai ir šventės dalyviai persikėlė į „Snow Areną“. Ten jaukiai įrengtoje Kalėdų senelio rezidencijoje prasidėjo visą šventinį laikotarpį vyksiančios linksmybės.

Maloniai nustebino „Tai bent“ kūrybinės grupės parodytas koncertas. Vaikai, elfų padedami, atliko smagią mankštą, darbavosi kalėdinėse dirbtuvėlėse. Ten visą šventinį laikotarpį, iki pat Trijų Karalių, vyks gausybė įdomių renginių vaikams ir jų tėvams. Šių metų Kalėdos Druskininkuose bus „TAI BENT“!

Renginio akimirkas užfiksavo Robertas Kisielius

Parengė Laimutis Genys