Druskininkai skelbia sezono atidarymą: padangę virš Druskonio nušvies rekordinis lazerių šou

Jau 20 metų paskutinį gegužės savaitgalį Druskininkai tradiciškai skelbia oficialų kurorto atidarymą. Šis Druskininkams svarbus įvykis jau antrą kartą vyks pandemijos metu.

Druskininkai atidaro vasaros sezoną

„Ilgą laiką sąžiningai laikėmės karantino reikalavimų, nors, tiesą sakant, graudu buvo žiūrėti į ištuštėjusias kurorto erdves, uždarytas įvairias paslaugas teikiančių įstaigų duris, kurios tokiu metu jau būdavo pilnutėlės, – emocijų neslepia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. – Tačiau kantriai laukėme, dėjome visas pastangas, kad kuo greičiau būtų paskiepyti mūsų gyventojai, sekėme statistiką ir tuos nedidelius atlaisvinimus, kol pagaliau priėmėme sprendimą skelbti Druskininkų kurorto atsidarymą.“

Pasak mero, vis daugiau kurorto įstaigų lankytojams primena apie save, tiesa, griežtai paisydami saugumo rekomendacijų. Priimti svečius ruošiasi sveikatinimo ir grožio paslaugas teikiančios įstaigos, stalus lauko terasose dengia kavinės ir restoranai, ekskursijų gidai siūlo platų spektrą pažintinių programų, dviratininkams atnaujinti maršrutai ir parengti kelionių po apylinkes maršrutai, keleivių smagiam pasiplaukiojimui Nemunu laukia laivas.

Ir tai dar ne viskas – jau gegužės 28 dieną, skelbdamas vasaros sezono pradžią, miestas kviečia visus į turiningą ir vaizdingą, daug įspūdingų reginių žadantį Druskininkų kurorto sezono atidarymą KURORT IN 2021.

Unikalus veiklų formatas užtikrins saugumą

„Pandemija renginių organizatoriams parengė nemažai iššūkių, bet kartu suteikė galimybių atverti kūrybiškumą ir išradingumą, – sako Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė. – Vis dar esami ribojami karantino rekomendacijų, o matome, kaip žmonės yra pasiilgę šurmulio, koncertų, geros muzikos ir gyvos atlikėjų emocijos, vaikai – linksmų pramogų bei padūkimo. Tad ieškome naujų, svarbiausia – saugių formų, juokaujame, kad dabar organizuojame ne renginius, o reginius, kurie, turiu pastebėti, tikrai pasiteisina ir sulaukia palankių vertinimų.“

Pasak R. Viniarskaitės, kurorto gyventojai ir svečiai visą savaitgalį galės pramogauti, mėgautis iš lėto grįžtančiais kultūriniais, muzikiniais ir kitais kurortinių paslaugų malonumais bei rasti pačių įvairiausių veiklų – nuo meditacijos, sporto iki kūrybos ir lengvo pasilinksminimo.

Visos veiklos ir erdvės sudėliotos taip, kad būtų vengiama žmonių susitelkimo, jie galėtų išlaikyti saugias distancijas, o girdėti ir matyti galėtų tiesiog judėdami po visą miestą. Be to, įdomiausius momentus bus galima stebėti mobilaus telefono ar kito įrenginio ekrane, patogiai įsitaisius ant suoliuko ar lauko terasoje. Vyks tiesioginė transliacija iš pagrindinės erdvės, kuri įsikurs prie Druskonio ežero.

Kurort IN 2021 išlaikys praėjusių metų formatą: atskirose zonose, siekant išvengti būriavimosi, registruojant ir ribojant žiūrovų skaičių, vyks gyvo garso koncertai, lauko kino seansai, romansų ir akustiniai vakarai, teatralizuoti pasirodymai vaikams, susitikimai su dailininkais, įvairios edukacijos. Vilniaus alėjoje ir pėsčiųjų takuose įsikūrę amatininkai ir prekiautojai pasiūlys įsigyti malonių smulkmenų ar skanumynų. Be dėmesio neliks sveiko gyvenimo būdo propaguotojai.

Pagrindinis akcentas – efektingas lazerių šou

„Druskininkų sezono atsidarymo proga ruošiame labai turiningą koncertinę programą įvairiems muzikos gerbėjų skoniams ir keletą ypatingų staigmenų, – dalijasi planais Druskininkų savivaldybės Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė. – Pagrindinė ir patraukliausia erdvė įsikurs didžiulėje parko prie Druskonio ežero teritorijoje. Penktadienio ir šeštadienio vakarais ten žiūrovų lauks ir svarbiausias akcentas – virš ežero vyks stulbinantis rekordinio kiekio lazerių šou. Verta pažiūrėti, nes tokio efektingo reginio Lietuvoje dar nebuvo!“

Pasak V. Žagunienės, egzotikos turėtų suteikti lazerių šou ir geidžiamiausių Lietuvos atlikėjų muzikinių pasirodymų stebėjimas iš valtelių ar katamaranų pačiame ežero viduryje, o tie, kuriems valtelių neužteks, viską puikiai galės matyti aplink ežerą išdėstytuose dideliuose LED ekranuose. Norintys galės mėgautis reginiu, patogiai įsitaisę pakrantėje ir jaukiai piknikaudami su šeima. Kaip jau minėta, tiesioginę transliaciją bus galima matyti mobiliuosiuose telefonuose ar kituose įrenginiuose bet kurioje Druskininkų vietoje – net namuose.

Dar viena naujiena, kurią pristato organizatoriai, – gyvi ir smagūs pokalbiai su įdomiais žmonėmis, kuriuos moderuos charizmatiškasis LEO – Leonardas Pabedonoscevas. Pokalbių metu Druskininkų naujienas apie teikiamas paslaugas, naujus produktus ir visa kita, dėl ko verta atvykti į Druskininkus, pristatys sanatorijų, SPA, gydyklų ir kitų verslų atstovai.

Taigi Druskininkai kviečia pasitikti vasarą ir smagiai bei saugiai pasikurortINti! Miestas pasiruošęs jus nustebinti.

Druskininkų savivaldybės informacija