Viešojoje bibliotekoje – knygų dovanojimo šventė „Vaikų bibliotekėlė 2018“

Spalio 12 d. Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje surengta Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ organizuota knygų dovanojimo šventė „Vaikų bibliotekėlė 2018“. Į šventę buvo sukviestos Druskininkų savivaldybės vaikų ugdymo įstaigos, vaikų dienos centrai, parapijos namai, vaikų gydymo ir kitos įstaigos, turinčios vaikų bibliotekėles. Susirinkusiems įstaigų atstovams Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ savanoris Donatas Mizaras išsamiai ir  įdomiai pristatė fondą, jo misiją, rengiamus Nacionalinius vaikų literatūros premijos konkursus bei įteikė geriausius šių metų vaikiškų knygų rinkinius.

Į knygų dovanojimo šventę „Vaikų bibliotekėlė 2018“ sukviesta nemažas būrys vaikų iš įstaigų, kuriose veikia vaikų bibliotekėles/Organizatorių archyvo nuotrauka

 

Knygų dovanojimo šventėje nuotaikingus vaidybinius ir muzikinius pasirodymus surengė lopšelių-darželių „Bitutė“ ir „Žibutė“ auklėtiniai. Vaikų literatūros leidiniais pasipildė 13 Druskininkų savivaldybės įstaigų, iš viso perduota daugiau kaip 400 šiais metais fondo išleistų knygų vaikams. Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga Druskininkų savivaldybės viešajai bibliotekai  padovanota 42 tomų knygų serija „Lietuvių literatūros lobynas. XX amžius“.

Bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi ir Lietuvos rašytojų sąjunga, fondas kas metai skelbia Nacionalinį vaikų literatūros konkursą. Geriausios vaikiškos knygos, surinktos į „Vaikų bibliotekėlę“, fondo lėšomis išleidžiamos daugiau kaip 13 tūkst. egzempliorių tiražu ir dovanojamos visoms Lietuvos bibliotekoms, mokykloms, darželiams, vaikų ligoninėms, vaikų globos namams, bendruomenėms ir kitur, kur jų labai laukia mažieji skaitytojai.

 

Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos ir Labdaros ir

paramos fondo „Švieskime vaikus“ informacija