Tarptautinio teatro festivalio „LABAS!“ kūrybinės laboratorijos – ir Druskininkuose

Rugsėjo 20–27 d. organizuojamas tarptautinis teatro festivalis patiems mažiausiems „LABAS!“ atkeliavo ir į Druskininkus. Šį festivalį šeštus metus rengia Dalios Mikoliūnaitės ir Žilvino Ramanausko vadovaujamas „Teatriukas“, bendradarbiaujantis su Airijoje įsikūrusia Cliodhnos Noonan kompanija „Acting Up!“

Kūrybos laboratorijos/Renginio organizatorių nuotrauka

Šiemet festivalyje „LABAS!“ dalis programos bus vykdoma nuotoliniu būdu. Kaip ir kiekvienais metais, vaikams sudaroma galimybė susipažinti su profesionaliu scenos menu ne teatro erdvėse, dažnai jų įprastoje aplinkoje – darželyje ar pradinėje mokykloje. Taip festivalis įgyvendina savo misiją pasiekti kuo platesnę ir įvairesnę mažųjų žiūrovų auditoriją.

Šiais metais menininkai iš Lietuvos, Airijos, Italijos, Rumunijos, Flandrijos, Vokietijos, Kroatijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės ir net Indijos vaidins spektaklius, ves įvairias kūrybines laboratorijas ir dalyvaus diskusijoje apie įtraukųjį meną vaikams su negalia.

Rugsėjo 23 dieną Žilvino Ramanausko kūrybinių skaitymų  laboratorija atkeliavo į Druskininkų „Saulės“ pagrindinę mokyklą, o Joeri Wens (Flandrija) nuotolinė muzikos ir garsų kūrybinė laboratorija veikė Leipalingio kultūros centre ir  Leipalingio progimnazijoje.

Anot festivalio meno vadovės D. Mikoliūnaitės, šiemet, nepaisant ekstremalių sąlygų, pavyko sudaryti išties solidžią tarptautinę programą, apimančią net devynias užsienio šalis. „Teatriuko“ tarptautinių kontaktų tinklas itin platus, ir visame pasaulyje teatrą patiems mažiausiems kuriantys menininkai noriai sutinka festivalyje pristatyti savo kūrybą ir pasidalinti patirtimi.

Visą festivalio programą galima rasti čia: http://www.teatriukas.lt/LABAS