Švietimo centro erdvėse – Justino Kygos pieštų automobilių paroda

Piešta ar fotografuota? Pirmiausia toks klausimas kyla, apžiūrint Justino Kygos pieštų realistinių automobilių parodą, eksponuojamą Druskininkų švietimo centro fojė erdvėse. Šioje parodoje eksponuojami 2016-2019 m. mišria technika sukurti darbai.

J. Kyga parodoje eksponuoja 2016-2019 m. mišria technika sukurtus pišiius/Asmenio archyvo nuotrauka

Nuo pat vaikystės meilė automobiliams ir pomėgis piešti Justino neapleidžia iki šiol. Vaikinas sako, kad laisvalaikiu piešia ne tik automobilius, bet būtent ši tema nuo pat mažens – pati mėgstamiausia. 2007 m. iš tuo metu Lietuvoje leisto vaikiško automobilių žurnalo „Hot Wheels“ už vaikišką automobilio piešinuką yra sulaukęs ir pirmojo apdovanojimo.

Justinas pasakojo, kad sukurti vieną piešinį užrunka apie savaitę. Jo sukurtus nuosavų automobilių „portretus“ jau turi ir ne vienas garsus Lietuvos lenktynininkas.

Piešimo įgūdžius pradėjęs tobulinti Druskininkų V. K. Jonyno dailės mokykloje, J. Kyga iki šiol juos tobulina savarankiškai. O dabar gilina ir fotografijos žinias, mat studijuoja Vilniaus dizaino kolegijoje Taikomosios fotografijos specialybę.

„Atsiradus laisvesnei valandėlei, nepraleidžiu progos užfiksuoti Druskininkus savo kadruose jiems svarbių akimirkų tėkmėje“, – sako Justinas, kviesdamas jau į penktąją autorinę savo darbų parodą.

Druskininkų švietimo centro informacija