Švendubrė paminėjo 400 metų jubiliejų

Ankstyvą liepos 26-osios rytmetį Švendubrės kaimo gyventojai ir svečiai sugužėjo į Švendubrės koplyčią. Kaimo 400-mečio šventė prasidėjo kunigo Raimundo Macidulsko aukotomis Šv. Mišiomis. Giedojo Druskininkų Šv. Apaštalo Baltramiejaus (Ratnyčios) parapijos sumos choras. Šv. Mišių pradžioje Švendubrės kaimo jaunimo atstovai Greta Remeikatė ir Marius Smaliukas šventinimui į koplyčią įnešė naująją Švendubrės vėliavą. Buvo pašventintas ir naujasis koplytėlės altorius, kurį sumeistravo Romas Ramanauskas.

Kartu su 400-uoju Švendubrės gimtadieniu minėjome ir Šv. Onos bei Joakimo dieną, todėl po Šv. Mišių buvo pasveikintos ir visos jose dalyvavusios Onos ir Onutės.

O vėliau renginio dalyviai, prie Tremtinių koplytėlės susibūrę į šventinę eiseną, patraukė link bendruomenės namų. Renginio organizatoriai šventės svečius pakvietė dalyvauti sportinėse varžybose – išmėgintant savo jėgas komandinėse estafetėse „Kitaip“, žaisti tinklinį, smiginį, futbolą ir dalyvauti pavienėse rungtyse. Šventės metu veikė ir medžio drožėjo, tautodailininko Gintauto Akstino atviros medžio drožybos dirbtuvės bei Jūratės Vaičiulionienės kūrybinės dirbtuvėlės vaikams.

Karštą sekmadienio popietę Švendubrės kaimo gyventojus ir svečius pasveikino Savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, Viečiūnų seniūnijos seniūnas Alvydas Varanis, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Zenonas Streikus ir Virginija Vingrienė, Druskininkų krašto kaimo bendruomenių atstovai.

Bendruomenės pirmininkė Vaida Grigelytė kartu su mero pavaduotoju L. Urmanavičiumi pagerbė kaimo senolius, įteikė jiems padėkas ir simbolines atminimo dovanėles. Buvo apdovanotos ir sportinių varžybų komandos-prizininkės.

Všį „Sūrus vėjai“ parengė šventinę programą „Kaip dzūkas žmonos ieškojo“, o vakare visus nudžiugino atlikėjo Deivido Basčio koncertas.

Dėkojame gausiam Švendubrės kaimo talkininkų būriui, prisidėjusiam prie šios šventės organizavimo, o ypatingai dėkojame Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui, jo pavaduotojui L. Urmanavičiui, Savivaldybės administracijai, Viečiūnų seniūnijai, Vietos veiklos grupei, Druskininkų kultūros ir Sporto centrams, UAB „Rasa“, UAB „Akvavita“, Mantui Micevičiui, Romui Ramanauskui ir visiems, kurie bent maža dalelyte prisidėjo prie šios šventės.

Švendubrės kaimo bendruomenės informacija

Roberto Kisieliaus fotoreportažas