Stračiūnuose – smagi Dainavos krašto Žolinės šventė

Antradienį Stračiūnų kaimo bendruomenė kraštiečius ir svečius pakvietė į smagią tradicinę Dainavos krašto Žolinės šventę, kurioje netrūko geros nuotaikos, gardžių vaišių, konkursų, edukacijų ir smagios muzikos.

Fitoterapeutas Edvardas Kazlauskis papasakojo, kaip sintetiniai vaistai draugauja arba ne visada draugauja su augaliniais (žolelių) mišiniais ar preparatais, palietė nuodingųjų augalų vartojimo temą.

Dainavos krašto Matuizų teatras „Giraitė“ (vadovė Irena Čeplikienė) parodė linksmą spektaklį „Trys dzūkų gražuolės“ pagal Žemaitės komediją „Trys seserys“.

Stračiūnų bendruomenės namų prieigose organizuotos įvairios edukacijos. Rūta Burbulė mokė tapymo ant šilko, Genovaitė Rutkausienė – piešimo ant vandens (ebru), – Laima Saviščevienė kvietė susikurti papuošimų iš žolynų. Kalvystės paslaptimis dalijosi Juozas Kavaliauskas, o į aromaterapijos pasaulį pakvietė Reda Vaikšnorienė. Tautodailininkė Daiva Stoncelienė ne tik pristatė savo darbų parodą, bet ir pamokė nupinti gyvų žolynų paveikslus.

Gardžių naminių ledų paragauti kvietė Gražina Auguvienė, Jovaišių kaimo bendruomenės moterys siūlė pačių surinktų vaistažolių.

Buvo galima paragauti vietinės kepyklos „Aledita“ iškeptų gardžių kaimiškų pyragų ir sausainių, Inetos Miliūtės užaugintų šilauogių. Kepyklėlės „Rupūs miltai“ atstovai ne tik siūlė įsigyti puikių desertų, bet ir jų laimėti, įveikus smagias užduotis.

Dainavos krašto Žolinės šventės akimirkas užfiksavo Laima Rekevičienė ir Agnė Jazepčikaitė-Gaidienė

O kaip Stračiūnai be Milių medaus? Jo buvo galima paragauti ir su duona, ir su sūriu.

Ričardo Miliaus vietinė sulčių spaudykla turėjo paruošusi gardaus atsigėrimo, o jo sūnus Aronas kvietė paragauti naminio limonado.

Stračiūnų bendruomenės vyrai ir moterys pasirūpino, kad svečiai nebūtų alkani – Albinos ir Vito Kazakevičių šeima siūlė paskanauti sriubos, o karštų bulvių su šviežutėliu rūgpieniu parūpino Zina Markelionienė. Atsigerti skanios giros kvietė Daiva Miklušytė.

Smagių emocijų padovanojo sviesto mušimo rungtis ir nuotaikinga muzikinė programa su kapela „Ratilai“ ir grupe „Bičiuliai“.

„Mano Druskininkai“ informacija