Šiuolaikiškas ir modernus amatų centras „Menų kalvė“ kviečia lankytojus

Šiuolaikiškas ir modernus Amatų centras „Menų kalvė“ kviečia lankytojus į atviras dirbtuves. Tai – puiki galimybė susipažinti su kurorte kuriančiais menininkais, iš arti pamatyti kūrybos procesą, pažinti skirtingus vaizduojamojo, taikomojo meno bei dailiųjų amatų raiškos būdus, priemones, technikas ir technologijas. Amatų centre (M. K. Čiurlionio g. 27, Druskininkai) veikiančių parodų ir atvirų dirbtuvių lankymas yra nemokamas!

Amatų centre (M. K. Čiurlionio g. 27, Druskininkai) veikiančių parodų ir atvirų dirbtuvių lankymas yra nemokamas/Amatų centro „Menų kalvė“ archyvo nuotrauka

Šis objektas įrengtas, Druskininkų savivaldybei įgyvendinus projektą „Amatų centro „Menų kalvė“ Druskininkuose įkūrimas“. Vykdant projektą, rekonstruotas senas buvusios viešosios pirties pastatas ir pritaikytas kultūros bei edukacinei veiklai. Projektu buvo siekiama prisidėti prie Druskininkų miesto  gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimo, sudarant sąlygas gyventojų užimtumui didinti.

Projekto finansavimo šaltiniai: Europos regioninės plėtros fondas – 381 843 Eur, Druskininkų savivaldybės biudžeto lėšos – 487 963 Eur, Valstybės biudžeto lėšos – 33 629 Eur).