Savaitgalį Druskininkuose karaliaus šokiai

Savaitgalį mūsų kurortas gyvens šokio ritmu. Druskininkietis, šokių studijos „Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas čia organizuoja jau trečiąjį tarptautinį linijinių šokių festivalį „Druskininkai šokio ritmu 2022“.

Savaitgalį kurortas gyvens šokio ritmu – čia vyks trečiasis tarptautinis linijinių šokių festivalis „Druskininkai šokio ritmu 2022“ / Laimos Rekevičienės nuotrauka

Šokiais besižavintys žiūrovai penktadienio vakarą bus laukiami Druskonio ežero pakrantėje. Ten esančiame amfiteatre rengiamas vakaro atidarymo koncertas, bus galima pasigrožėti 15-kos linijinių šokių šokimu. Šeštadienį nuo 10 val. ryto festivalio dalyviai šokių entuziastus pakvies į Vijūnėlės paplūdimį – ten jų lauks rytinis 15-kos linijinių šokių pasišokimas miesto paplūdimyje, o 16 val. rengiamas finalinis pasirodymas miesto muzikinio fontano prieigose.

„Jūsų laukia nuostabus savaitgalis geriausiame Lietuvos kurorte su ypatinga festivalio programa: vakarinis koncertas, 15-kos šokių programos repeticija Druskonio ežero pakrantės amfiteatre ir Vijūnėlės ežero paplūdimyje, įvairūs užsiėmimai gryname ore skirtingose miesto vietose bei finalinis 15-kos šokių pasirodymas Druskininkų miesto širdyje. Džiaugiamės, kad prie festivalio aktyviai prisijungia ne tik vis daugiau šokių klubų iš Lietuvos, bet ir užsienio svečiai. Šiemet laukiame šokėjų iš Latvijos, Anglijos, Olandijos, Vokietijos“, – pasakojo renginį organizuojantis P. Lapinskas.

Dosado“ šokėjai sėkmingai sudalyvavo Latvijoje surengtoje jubiliejinėje X-oje linijinių šokių olimpiadoje „Rigas Kauss Roja 2022“ ir linijinių šokių festivalyje / Asmeninio archyvo nuotraukų koliažas

Jis pasidžiaugė, kad šokių studijos „Dosado“ šokėjai prieš savame mieste organizuojamą didelį renginį  visai neseniai sėkmingai sudalyvavo Latvijoje surengtoje jubiliejinėje X-oje linijinių šokių olimpiadoje „Rigas Kauss Roja 2022“ ir linijinių šokių festivalyje. „Didžiuojuosi savo šokėjomis, kurios užėmė prizines vietas savo amžiaus kategorijoje: Rūta Maižiešiūtė iškovojo 1-ąją, Kristina Stankevičienė – 2-ąją, o Miglė Kavaliukienė – 3-ąją vietas. Puikūs pasiekimai ir Tarptautines komisijos įvertinimai bei pagyrimai ne tik maloniai nuteikia, bet ir skatina judėti pirmyn!“ – festivalio išvakarėse savo kolektyvui pagyrų negailėjo vadovas.

P. Lapinskas džiaugiasi, kad Druskininkai tampa šokančiu miestu, o jo rengiamas festivalis „Druskininkai šokio ritmu“ atveria puikias galimybes skleisti žinią apie miestą, skatinti turizmą, pritraukti į miestą kuo daugiau šokančių žmonių. „Juk kas gali likti abejingas šokiui? Ir dar tada, kai šokėjams „akomponuoja“ Gydyklų parke esantis muzikinis fontanas!

Tikiuosi, kad šis festivalis bus didelė šventė visiems – ir šokantiems, ir tiems, kurie tik norės pasimėgauti šokėjų pasirodymais, ir tiems, kurie šoks kartu“, – sakė linijinių šokių festivalio Druskininkuose organizatorius P. Lapinskas.

„Mano Druskininkai“ informacija