Sausio 13-ąją – tradicinis bėgimas aplink Druskonio ežerą

Sekmadienį, sausio 13-ąją, minint Laisvės gynėjų dieną, Druskininkuose nestigo renginių, skirtų laisvės gynėjų atminimui pagerbti.

Druskininkiečiai bei kurorto svečiai jau septintą kartą pagerbė kovotojų už laisvę atminimą simboliniu bėgimu aplink Druskonio ežerą. Ši graži iniciatyva kasmet primena, kad Sausio 13-osios įvykiai paliko gilų pėdsaką Lietuvos istorijoje ir visų žmonių širdyse.

Gausybė žmonių – daugiau kaip 160 šaulių ir jaunųjų šaulių, pareigūnai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės Druskininkų ir Kabelių užkardų, Alytaus AVPK Druskininkų policijos komisariato, Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Druskininkų komandos ugniagesiai gelbėtojai, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų 109 kuopos kariai savanoriai, Lietuvos kariuomenės Karo medicinos tarnybos Karių reabilitacijos centro kariai, svečiai iš Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų, moksleiviai ir miesto gyventojai – prisijungė prie bėgimo ir taip pagerbė Laisvės gynėjus.

Bėgimo dalyviams, kirtusiems finišo liniją, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, Tarybos nariai, Sporto centro atstovai ir kiti renginio dalyviai išdalijo atminimo medalius šio bėgimo dalyviams

Laisvės gynėjų atminimui Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje aukotos šv. Mišios, o popietę, 16 val., Druskininkų vandens parko konferencijų salėje Laisvės gynėjų dienos paminėjimui buvo pristatytas vaidybinis filmas „Mes dainuosim“ apie žmonių drąsą ir bebaimes pastangas, kovojant už laisvą ir nepriklausomą šalį.

„Mano Druskininkai” informacija

Laimos Rekevičienės ir Viliaus Rekevičiaus nuotraukos