Negali skaityti? Turime sprendimą!

Vasario 22 d. viešojoje bibliotekoje (V. Kudirkos g. 13) 11 val. ir bibliotekos Viečiūnų padalinyje (Jaunystės g. 6A) 14 val. vyks virtualios garsinių knygų bibliotekos ELVIS paslaugų pristatymas visiems, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto.

Lietuvos audiosensorinės bibliotekos atstovai senyvo amžiaus žmones ir visus kitus, kurie susiduria su spausdinto teksto skaitymo sunkumais (turinčius regėjimo negalią ar sutrikimų, neurologinių trikdžių, protinę negalią, fizinę negalią, dėl kurios negali laikyti knygos rankose ar versti puslapių, susiduriančius su skaitymo ir mokymosi sunkumais, pavyzdžiui, sergančius disleksija), supažindins su Elektroninių leidinių valdymo informacinės sistemos ELVIS paslaugomis, paaiškins visas naudojimosi taisykles, pamokys, kaip užsiregistruoti į ELVIS, praktiškai parodys, kaip susirasti garsinę knygą, ją parsisiųsti ir klausytis per kompiuterį ar išmanųjį telefoną.

Skaitytojai, pateikę skaitymo sunkumus patvirtinantį medicininį dokumentą (šeimos gydytojo pažymą, logopedo pažymą, Pedagoginės psichologinės tarnybos išvadą, optometrininko pažymą), gali nemokamai naudotis LIBIS, joje sukaupta 15 tūkstančių vardų garsinių leidinių įvairove: grožine literatūra nuo poezijos iki detektyvų, žurnalais, kitais skaitmeniniais leidiniais ne tik lietuvių kalba, bet ir užsienio kalbomis. ELVIS padės grąžinti skaitymo džiaugsmą, atvers galimybę pažinti pasaulį ir save, bendrauti ir tobulėti! Išsamesnė informacija tel. (8 313) 52 358.

Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos informacija