Konkursuose lydėjo sėkmė

Šiemet dešimtą kartą surengtame Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurse „Tramtatulis“, skirtame Vilniaus 700 metų sukakčiai paminėti, dalyvavo ir penkiametė Druskininkų lopšelio-darželio „Žibutė“ auklėtinė Irena Remenčiūtė. Ireną parengė meninio ugdymo mokytojas Linas Savulionis. Mažoji dainininkė sėkmingai įveikė vietinį ir regioninį turus ir pateko į respublikinį konkurso „Tramtatulis“ etapą, kuriame dėl geriausiųjų vardo varžėsi 90 dainininkų.

Konkursui „Tramtatulis“ I. Remenčiūtę parengė meninio ugdymo mokytojas L. Savulionis / Asmeninio archyvo nuotrauka

Konkurse „Griežkit, skripkos“ dalyvavęs L. Savulionis solistų kategorijoje laimėjo 1-ąją vietą ir gavo nugalėtojo diplomą / Asmeninio archyvo nuotrauka

Irena laureate netapo, tačiau patekimas į nacionalinį turą mažajai dainininkei ir jos mokytojui jau yra nemažas pasiekimas.

Mokytojas Linas ne tik moko mažuosius „Žibutės“ auklėtinius dainuoti, bet ir pats groja keliais muzikos instrumentais, aktyviai muzikuoja. Balandžio pabaigoje 11 kartą organizuotame respublikiniame liaudiško ir tradicinio smuikavimo konkurse „Griežkit, skripkos“ dalyvavęs L. Savulionis suaugusiųjų grupėje varžėsi su daugiau kaip 50 smuikorių iš visos Lietuvos. Solistų kategorijoje mokytojas Linas užėmė 1-ąją vietą ir gavo nugalėtojo diplomą.

Džiaugiamės mokytojo bei jo auklėtinės pasiekimais ir linkime sėkmingų konkursų ateityje.

Druskininkų lopšelio-darželio „Žibutė“ informacija