Konkurse „Dūdos gros…“ orkestras „Mikutis“ laimėjo visas savo kategorijos nominacijas

Vilkaviškio kultūros centre vasario 7 d. surengtas pučiamųjų instrumentų orkestrų konkursas „Dūdos gros…“. Jo organizatoriai – Vilkaviškio jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras, Vilkaviškio muzikos mokykla bei Vilkaviškio kultūros centras.

Druskininkų pučiamųjų instrumentų orkestras „Mikutis“ sėkmingai skina laurus konkursuose/Asmeninio archyvo nuotrauka

Konkurse dalyvavo septyni pradedančiųjų ir pažengusiųjų kolektyvų kategorijų orkestrai: Kazlų Rūdos savivaldybės kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras „Atžalynas“ (vadovas Rimantas Gelgota), Kalvarijos kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas Remigijus Gecevičius), Marijampolės kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas Audrius Pučinskas), Jurbarko Antano Sodeikos meno mokyklos pučiamųjų instrumentų koncertinis orkestras „Šventė“ (vadovas Vincas Bakšys), Vilkaviškio jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestro jaunučiai (vadovas Saulius Mickevičius), Vilkaviškio jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas S.Mickevičius) ir Druskininkų pučiamųjų instrumentų orkestras „Mikutis“ (vadovas Juozas Mikolainis). Nekonkursinėje programoje garbės svečio teisėmis kartu su šokėjomis dalyvavo Kybartų kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras „Kybartai“ (vadovas Donatas Ziegoraitis).

Vilkaviškis puoselėja senas orkestrinio muzikavimo tradicijas. Šį miestą drąsiai būtų galima pavadinti Suvalkijos pučiamųjų instrumentų orkestrų sostine, nes jame gyvuoja net du orkestrai – Vilkaviškio jaunimo ir jaunučių, o vos už 16 kilometrų – legendinis Kybartų kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras „Kybartai“.

Orkestrų pasirodymus vertino garbinga komisija: Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos prezidentas Brass Band „Sklepučini“ meno vadovas ir dirigentas Vilmantas Vapsva, kompozitorius ir dirigentas Kazys Daugėla, o jos pirmininkas buvo Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionato idėjos autorius, Brass Band „Aukštyn“ meno vadovas ir dirigentas Remigijus Vilys.

Anot konkurso organizatoriaus S. Mickevičiaus, Druskininkų orkestro pasirodymas, jo sudėtis ir skambėjimas jiems buvo nepatirta egzotika. Nežiūrint to, kad mūsų orkestras buvo pats jauniausias ir mažiausias, jame, skirtingai nuo kitų dalyvavusių, groja vien mokiniai, mums pavyko aplenkti tituluotus ir patyrusius konkurentus bei pelnyti visas įmanomas nominacijas.

Druskininkų pučiamųjų instrumentų orkestrui „Mikutis“ buvo įteikta Vilkaviškio rajono savivaldybės mero Algirdo Neiberkos padėka už meno puoselėjimą ir sklaidą, dalyvavimą pučiamųjų instrumentų orkestrų konkurse „Dūdos gros…“, konkurso I B laipsnio diplomas, XX-ojo Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionato regioninio turo vertinimo komisijos padėka su aukštu 81,66 balo įvertinimu. Praėjusiame čempionate mūsų orkestrui buvo skirti 78,69 balai. Pažymėtina, kad pagal kategorijų suteikimo mėgėjų meno kolektyvams nuostatus (vertinant kolektyvų meninį lygį, veiklą ir pasiektus rezultatus), kolektyvui, įvertintam ne mažesne kaip 70 balų suma, gali būti suteikta II aukšto meninio lygio kolektyvo kategorija. Orkestro vadovas J. Mikolainis šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu B kategorijos orkestrų dirigentu.

Dėkoju mokinių tėveliams, prisidėjusiems prie kelionės finansavimo, muzikos studijai „Mikutis“, apmokėjusiai legionieriaus paslaugas.

Vasario 29 – kovo 1 dienomis mūsų laukia filmavimai TV3 projekte „Lietuvos talentai. Super vaikai“, kovo 22 d. orkestras, vienintelis iš visos Alytaus apskrities, dalyvaus Panevėžyje rengiamame XX-ame Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate. Jei atsirastų verslininkų ar pelningai dirbančių įmonių, galinčių paremti jauną ir perspektyvų kolektyvą, galintį, kaip ir lig šiol, garbingai atstovauti ir garsinti mūsų miestą prestižiniuose renginiuose, atsidėkotume orkestro atliekama muzika, profesionalų ne kartą buvo aukštai įvertinta. Mūsų kontaktus galite rasti www.mikutis.lt

Juozas Mikolainis,
Druskininkų pučiamųjų instrumentų orkestro „Mikutis“ meno vadovas ir dirigentas